DOLAR 32,5116 -0.02%
EURO 34,8972 0.1%
ALTIN 2.422,400,02
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Safranbolu Lokumu: Tatlı Bir Lezzet Yolculuğu

Safranbolu Lokumu: Tatlı Bir Lezzet Yolculuğu

ABONE OL
Nisan 5, 2024 13:04
Safranbolu Lokumu: Tatlı Bir Lezzet Yolculuğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safranbolu Lokumu ve Bayramların Vazgeçilmezi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde üretilen Safranbolu lokumu, farklı lezzet ve dokusuyla hem ilçe halkının hem de dışarıdan gelen misafirlerin favori tatlıları arasında yer alıyor. Bayramlarda özellikle tercih edilen bu lokumlar, tarihi konakların tasvir edildiği çeşitli ambalajlarla sunuluyor.

Çeşitlilikte Zengin Safranbolu Lokumu

Safranbolu lokumu, safranlı, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi çeşitleriyle müşterilere sunuluyor. Tarihi çarşıda yer alan esnaflar, Safranbolu’ya gelen ziyaretçilere lokum ikramında bulunarak misafirperverliklerini gösteriyor.

Firma Sahibinden Lokum Tavsiyeleri

Lokum firması sahibi Erdinç Sezer, Safranbolu lokumunun genzi yakmayan, glikozsuz ve sadece toz şekerle üretilen Türkiye’nin en iddialı ve lezzetli lokumlarından biri olduğunu vurguluyor. Özellikle klasik fındıklı lokumun en çok tercih edilen çeşit olduğunu belirten Sezer, safranlı ve çifte kavrulmuş lokumları da müşterilerin beğenisine sunuyor.

Üretim ve Yoğun Talep

Firma olarak 30 tonluk üretim gerçekleştirdiklerini belirten Sezer, Safranbolu’daki mağazaların yanı sıra şehir dışındaki müşterilere de hizmet verdiklerini söylüyor. Özellikle bayram tatillerinde artan talebi karşılamak için hazırlıklarını yoğun tempoda sürdüren firma, herkesi Safranbolu’ya beklediklerini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.