DOLAR 32,4579 0.2%
EURO 34,8537 0.68%
ALTIN 2.421,101,74
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ Filminde Ahmet Kaya’nın Yaşamı Sinemaya Aktarılıyor
  • Görüş Haber
  • Magazin
  • ‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ Filminde Ahmet Kaya’nın Yaşamı Sinemaya Aktarılıyor

‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ Filminde Ahmet Kaya’nın Yaşamı Sinemaya Aktarılıyor

ABONE OL
Nisan 4, 2024 13:03
‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ Filminde Ahmet Kaya’nın Yaşamı Sinemaya Aktarılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Tüzer, Aleyna Solaker ve Serdar Orçin Filmin Başrolünde

‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ filmi, Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop’un yönetmen koltuğunda oturduğu bir yapımdır. Filmin başrollerinde Özgür Tüzer, Aleyna Solaker ve Serdar Orçin yer alıyor. Film, 28 Ekim 1957’de Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın 43 yıllık yaşamını ve toplumsal mücadelesini konu ediniyor.

Özgür Tüzer: “Ahmet Kaya Benim İçin Çok Başkaydı”

Filmde Ahmet Kaya’yı canlandıran Özgür Tüzer, 1981’de İstanbul’da doğduğunu belirterek, çocukluktan beri müzikle ilgilendiğini ve ilk oyunculuk deneyimini Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan bu filmde yaşadığını söyledi. Kaya’nın müziğini “yüreğinin melodisi” olarak tanımlayan Tüzer, “Zor bir görev aldım. Ahmet Kaya, çocukluğumdan bu yana yüreğimin en dibindeki adam. Benim için çok başkaydı.” dedi.

Ahmet Kaya’nın hayatı boyunca ezilenlerin sesi olduğunu ve duygusunu yansıttığını vurgulayan Tüzer, “Bu film kesinlikle yalnız bırakılmamalı. Ahmet Kaya’yı canlandırmak onur verici. Yıllarca onun şarkılarıyla, sesiyle, duruşuyla yaşamış biri olarak ben gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ Filminin Konusu

Filmin konusu kısaca şöyle: Çocukken babasının aldığı saz ile müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, yıllarca verdiği mücadelenin ardından ülkenin en ünlü sanatçılarından biri olur. Sol mücadelesi ve hümanist tavrını ortaya koyan Kaya, ülkesinde terörist ilan edilip, zorunlu olarak gittiği Paris’te kardeşlik için mücadelesini sürdürür.

‘İki Gözüm Ahmet: Sürgün’ filmi 5 Nisan’da Türkiye’de, 11 Nisan’da ise Avrupa ve tüm Orta Doğu’da izleyicilerle buluşacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.