DOLAR 32,4837 0.06%
EURO 34,8876 0.09%
ALTIN 2.434,940,01
BITCOIN 20609350,48%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuş Gribi Tehlikesi: Dünya Potansiyel Bir Pandemiyle Karşı Karşıya!

Kuş Gribi Tehlikesi: Dünya Potansiyel Bir Pandemiyle Karşı Karşıya!

ABONE OL
Nisan 4, 2024 12:04
Kuş Gribi Tehlikesi: Dünya Potansiyel Bir Pandemiyle Karşı Karşıya!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar Alarm Veriyor: H5N1 Kuş Gribi Yeni Bir Pandemiyi Tetikleyebilir

2019 sonlarında ortaya çıkan ve küresel bir pandemi haline gelen Covid-19, uzun süren karantinalara ve milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu. Ancak şimdi uzmanlar, H5N1 kuş gribi türünün yeni bir pandemiyi tetiklemeye “tehlikeli derecede yaklaştığını” belirterek uyarıda bulunuyor.

Mutasyon Tehlikesi: Virüs Daha Bulaşıcı Hale Gelebilir

İneklerden kedilere kadar çeşitli memelilerde görülen enfeksiyon vakaları, H5N1 virüsünün mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı hale gelme riskini artırıyor. Kuş gribinin bulaştığı insanların yarısını öldürmesinden endişe ediliyor ve birçok ülkede paniğe yol açıyor.

Amerika’da Endişe Verici Gelişmeler

Geçtiğimiz sene Kamboçya’da bir kız çocuğunun H5N1 virüsünden hayatını kaybetmesinin ardından Amerika’da da endişe verici durumlar ortaya çıktı. Teksas’taki bir mandıra çiftliği işçisinin ve birçok inek ile kedinin virüs testinin pozitif çıkması, virüsün mutasyona uğradığı endişesini artırdı.

Uzmanlar Uyarıyor: Hazırlıklı Olmalıyız

ABD merkezli kuş gribi araştırmacısı Dr. Suresh Kuchipudi, H5N1 virüsünün potansiyel bir pandemiyi tetikleyebilecek özelliklere sahip olduğunu belirterek, dünya çapında büyük bir salgın tehdidiyle karşı karşıya olabileceğimizi vurguluyor. Hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.