DOLAR 32,3414 -0.07%
EURO 34,8686 0.2%
ALTIN 2.382,78-0,57
BITCOIN 19938754,05%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyet Yaparken Lezzetten Taviz Vermeyin: İşte Sağlıklı Beslenme İpuçları

Diyet Yaparken Lezzetten Taviz Vermeyin: İşte Sağlıklı Beslenme İpuçları

ABONE OL
Nisan 22, 2024 12:04
Diyet Yaparken Lezzetten Taviz Vermeyin: İşte Sağlıklı Beslenme İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyet Yaparken Lezzetli Yiyecekler Tüketmek

Uzmanlar, kilo kontrolü ve sağlık için beslenmeye dikkat etmenin önemini vurguluyor. Ancak, sürekli olarak tatsız ve renksiz diyet yemekleri tüketmek kişiyi sıkabilir.

Dr. Linda Shiue’nun Önerileri

Dahiliye doktoru ve eğitimli şef Dr. Linda Shiue, hastalarına sağlıklı beslenmeyi öğretirken tat katmak için baharat ve şifalı otları kullanmayı öneriyor.

Diyetten Zevk Almanın Yolları

Dr. Shiue, diyet zihniyetinden kurtulmanın ve yemekten gerçekten keyif almanın beş ipucunu paylaşıyor.

1. Yiyecekleri Yargılamayı Bırakın

Dr. Shiue’ye göre, yiyecekler iyi ya da kötü değildir. Dolayısıyla, kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Yiyecek seçimleri konusunda utanç veya suçluluk hissetmek yerine kendinizi özgür bırakın.

2. “Diyet” Yapmayın

Dr. Shiue, kısıtlayıcı diyetlerin verimsiz olduğunu belirtiyor. En iyi beslenme planının sürdürülebilir ve kişiye özel olduğunu vurguluyor. Sağlıklı besinleri ekleyerek, yaşam tarzınızı değiştirebileceğinizi söylüyor.

3. Vücudunuzu Dinleyin

Sezgisel yeme üzerine konuşan Dr. Shiue, vücudunuzu dinleyerek en sağlıklı yiyecek seçimlerini yapabileceğinizi belirtiyor. Yemeğin keyfini çıkarın, yavaş yiyin ve doyduğunuzu hissedin.

4. Gıda Mirasınıza Sahip Çıkın

Dr. Shiue, sağlıklı beslenmenin çeşitli kültürlerden ve geleneklerden gelebileceğini ve bu besinlerin keyifle tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Her kültürün sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kutlamak önemlidir.

5. Kalorilerin Ötesinde Düşünün

Yemeğin sadece besin değil, aynı zamanda zevk ve sevgi olduğunu hatırlatan Dr. Shiue, yemek yemeyi sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda bir keyif ve paylaşım biçimi olarak görmemizi öneriyor. Yemeğin tadını çıkarın ve kendinizi yeme konusunda suçlu hissetmekten kurtulun.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.