DOLAR 32,2126 0.01%
EURO 34,8087 -0.19%
ALTIN 2.420,15-0,98
BITCOIN 20283322,20%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağırsak Sağlığının Cilt Üzerindeki Etkisi ve Beslenme Uzmanlarının Önerileri
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • Bağırsak Sağlığının Cilt Üzerindeki Etkisi ve Beslenme Uzmanlarının Önerileri

Bağırsak Sağlığının Cilt Üzerindeki Etkisi ve Beslenme Uzmanlarının Önerileri

ABONE OL
Nisan 28, 2024 12:13
Bağırsak Sağlığının Cilt Üzerindeki Etkisi ve Beslenme Uzmanlarının Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağırsak Sağlığı ve Cilt İlişkisi

Beslenme uzmanlarına göre, ne yediğiniz cildin üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Bağırsak sağlığınızın, özellikle sindirim sisteminizin sağlığı, cildinizi etkileyebilir. Bağırsakta dengesizlikler sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilir. Miami merkezli bütünsel beslenme uzmanı Grace Terrell’a göre, bağırsak ve cilt mikrobiyomları arasındaki ilişki çok önemlidir. Beslenme alışkanlıklarınız cildinizin durumunu etkileyebilir.

Çinko İçeren Yiyecekler

Kaliforniya merkezli beslenme uzmanı Amanda Sauceda’ya göre, çinko açısından zengin gıdaların tüketilmesi cilde olumlu etkiler yapabilir. Çinko, sivilceye neden olan kızarıklığı azaltabilir ve sivilce izlerini iyileştirebilir. Çinko içeren deniz ürünleri, sığır eti, nohut, tohumlar, patates ve çarkıfelek gibi gıdalardan alınabilir.

Omega-3 Yağ Asitleri

Sağlıklı yağlar, özellikle omega-3 yağ asitleri içeren gıdaların tüketilmesi gelecekteki sivilce oluşumunu engelleyebilir. Omega-3 yağ asitleri, cildin yağ üretimini düzenleyebilir ve iltihapları azaltabilir. Balıklar, chia tohumları ve keten tohumları omega-3 kaynağı olabilir.

Fermente Gıdalar

Fermente gıdaların, özellikle probiyotik bakteriler içermesi bağırsak sağlığınızı destekleyebilir ve cilt sorunlarını azaltabilir. Yoğurt, kefir, kimchi ve lahana turşusu gibi fermente gıdalar, cilt sağlığınızı destekleyebilir.

Zerdeçal

Zerdeçal, antioksidanlar açısından zengin olup cildi iyileştirebilir. Cilde faydaları olan bu baharatı çeşitli yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Diğer Öneriler

Cildinizi güzelleştirmek için sadece ne yediğiniz değil, ne yemediğiniz de önemlidir. Aşırı işlenmiş gıdaları ve rafine şeker içeren yiyecekleri azaltmak sivilce oluşumunu engelleyebilir. Dengeli beslenme cilt sağlığınızı destekleyebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.