DOLAR 32,4638 -0.04%
EURO 34,8456 0.18%
ALTIN 2.439,660,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyanın En Sık Görülen Alerjik Hastalığı: Alerjik Rinit

Dünyanın En Sık Görülen Alerjik Hastalığı: Alerjik Rinit

ABONE OL
Nisan 16, 2024 12:04
Dünyanın En Sık Görülen Alerjik Hastalığı: Alerjik Rinit
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alerjik Rinit Nedir ve Nasıl Ortaya Çıkar?

Alerjik rinit, dünyada en sık rastlanan alerjik kökenli hastalıktır ve nüfusun yaklaşık yüzde 20-25’inde görülür. Burun tıkanıklığı, göz sulanması ve boğaz kaşıntısı gibi belirgin semptomlar genellikle farklı zamanlarda üç tür polen tarafından tetiklenir. Bazı insanların tek bir polen türüne alerjisi olabileceği gibi diğerleri ağaç, çimen ve yabani otlardan bile etkilenebilir.

Polen ve Diğer Alerjenlerle Baş Etme Yolları

Yüksek sıcaklıkların artmasıyla polen ve diğer alerjenlerin havaya daha erken salınması beklenir. Mart ile eylül ayları arasında polen seviyeleri en yüksek seviyeye ulaşır. Semptomları hafifletmek için saman nezlesi tabletler, burun spreyleri ve göz damlaları kullanılabilir. Antihistaminikler, saman nezlesinin popüler tedavi yöntemlerindendir. İç mekan havasındaki alerjenleri azaltmak için HEPA filtreleri önerilir. Polen mevsiminde pencere ve kapıların kapalı tutulması, temiz kıyafetler giyilmesi ve rutin duş alınması da semptomları azaltabilir. Ayrıca nemlendirici krem kullanarak burun deliklerine bir bariyer oluşturmak da polenlerin zararlı etkilerini azaltabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.