DOLAR 32,4638 -0.04%
EURO 34,8456 0.18%
ALTIN 2.439,660,06
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyaca Ünlü Üniversiteden Boşalmanın Sağlığa Etkileri Hakkında Çarpıcı Bulgular
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • Dünyaca Ünlü Üniversiteden Boşalmanın Sağlığa Etkileri Hakkında Çarpıcı Bulgular

Dünyaca Ünlü Üniversiteden Boşalmanın Sağlığa Etkileri Hakkında Çarpıcı Bulgular

ABONE OL
Nisan 15, 2024 12:04
Dünyaca Ünlü Üniversiteden Boşalmanın Sağlığa Etkileri Hakkında Çarpıcı Bulgular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harvard Üniversitesi’nde Yapılan Araştırma Sonuçları

Dünyanın en prestijli kurumlarından Harvard Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, yapılan araştırma sonucunda dikkat çekici bulgulara ulaştı. İngiliz medyasının gündemine oturan araştırmada erkeklerin ayda en az 21 kez boşalmasının sağlık açısından büyük avantajlar sağladığı belirtildi.

Prostat Kanseri Riskinde Azalma

European Urology isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada 31.925 erkek incelenirken aylık boşalma oranları da detaylı bir şekilde değerlendirildi. Araştırma sonucunda, daha sık boşalan erkeklerin prostat kanseri riskinin üçte bir oranında azaldığı tespit edildi.

Sağlık Açısından Birçok Fayda Sağlayabilir

Araştırmayı yürüten bilim insanları, “ABD merkezli büyük bir çalışmada, yetişkinlik dönemi boyunca boşalma sıklığının prostat kanseri riskiyle ilişkili olup olmadığını değerlendirdik. Yetişkinlik döneminde daha düşük boşalma sıklığına sahip erkeklerde prostat kanseri teşhisi konma olasılığının daha yüksek olduğunu bulduk” açıklamasında bulundu.

Diğer Faydaları ve Riskler

İngiliz medyası, boşalmanın migreni azaltma, kalp hastalıkları riskini azaltma, uyku kalitesini artırma ve stresi azaltma gibi faydaları olduğuna dikkat çekti. Ancak bilim insanları aşırı mastürbasyonun da riskler taşıdığını vurgulayarak boşalma oranının dengede olması gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.