Epilepsi, dünya genelinde sık görülen nörolojik bir bozukluktur. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kişide görülen bu rahatsızlık, 200 bin çocuğu da etkiliyor.
Uzmanlara göre, çocukluk çağında epilepsi farklı nöbet tiplerini içerebilir. Bazı çocuklarda nöbetler büyüdükçe azalırken bazılarında ise hayat boyu devam edebilir.
Epilepsi nöbeti sırasında vücutta ani kasılmalar, şuur kaybı, baş sallama gibi belirtiler görülebilir. Hastalığı tetikleyen faktörler arasında yüksek ateş, stres, uyku düzeni değişiklikleri ve hormonal etkenler bulunmaktadır.
Uzmanlara göre, çocukluk çağı epilepsisi genellikle tedavi edilebilir. Tedavi genellikle nöbet türüne, sıklığına ve şiddetine göre belirlenir. İlaçlarla başlanan tedavi, dirençli durumlarda diyet, cerrahi veya beyin pili gibi yöntemlere kadar uzanabilir.
Epilepsi tanısı konmuş çocukların düzenli olarak uzmanlar tarafından takip edilmesi ve tedavi planının belirlenmesi önemlidir. Erken tanı ve etkili tedavi, çocuğun yaşam kalitesini artırabilir. Ailelere, hastalıkla mücadelede umutlarını yitirmemeleri ve tedavi seçeneklerini değerlendirmeleri konusunda cesaret veriliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.