DOLAR 32,4837 0.06%
EURO 34,8876 0.09%
ALTIN 2.434,940,01
BITCOIN 20609350,48%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklarda Epilepsi: Uzmanından Bilinmesi Gerekenler

Çocuklarda Epilepsi: Uzmanından Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Nisan 1, 2024 12:04
Çocuklarda Epilepsi: Uzmanından Bilinmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Epilepsi Nedir ve Türkiye’deki Durumu

Epilepsi, dünya genelinde sık görülen nörolojik bir bozukluktur. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kişide görülen bu rahatsızlık, 200 bin çocuğu da etkiliyor.

Çocuklarda Epilepsi Nasıl Seyreder?

Uzmanlara göre, çocukluk çağında epilepsi farklı nöbet tiplerini içerebilir. Bazı çocuklarda nöbetler büyüdükçe azalırken bazılarında ise hayat boyu devam edebilir.

Epilepsi Belirtileri ve Tetikleyicileri

Epilepsi nöbeti sırasında vücutta ani kasılmalar, şuur kaybı, baş sallama gibi belirtiler görülebilir. Hastalığı tetikleyen faktörler arasında yüksek ateş, stres, uyku düzeni değişiklikleri ve hormonal etkenler bulunmaktadır.

Çocuklarda Epilepsi Tedavisi

Uzmanlara göre, çocukluk çağı epilepsisi genellikle tedavi edilebilir. Tedavi genellikle nöbet türüne, sıklığına ve şiddetine göre belirlenir. İlaçlarla başlanan tedavi, dirençli durumlarda diyet, cerrahi veya beyin pili gibi yöntemlere kadar uzanabilir.

Ailelerin Rolü ve Önemi

Epilepsi tanısı konmuş çocukların düzenli olarak uzmanlar tarafından takip edilmesi ve tedavi planının belirlenmesi önemlidir. Erken tanı ve etkili tedavi, çocuğun yaşam kalitesini artırabilir. Ailelere, hastalıkla mücadelede umutlarını yitirmemeleri ve tedavi seçeneklerini değerlendirmeleri konusunda cesaret veriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.