DOLAR 32,5478 0.32%
EURO 34,9009 0.75%
ALTIN 2.422,961,81
BITCOIN 1866473-3,48%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İskenderun Teknik Üniversitesi Orkestrası, Yapay Zeka İle Atatürk’ün Sesine Eşlik Etti
  • Görüş Haber
  • Magazin
  • İskenderun Teknik Üniversitesi Orkestrası, Yapay Zeka İle Atatürk’ün Sesine Eşlik Etti

İskenderun Teknik Üniversitesi Orkestrası, Yapay Zeka İle Atatürk’ün Sesine Eşlik Etti

ABONE OL
Mart 30, 2024 13:03
İskenderun Teknik Üniversitesi Orkestrası, Yapay Zeka İle Atatürk’ün Sesine Eşlik Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Mustafa Dağdeviren ve Öğrencileri, Atatürk’ün Sesinden Oluşturulan Türküye Orkestrayla Eşlik Etti

İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve Orkestra Şefi Dr. Mustafa Dağdeviren, öğrencileriyle birlikte, yapay zekayla oluşturulan sesiyle kaydedilen ‘Bir Fırtına Tuttu Bizi’ adlı Selanik türküsüne orkestrayla eşlik etti.

Öğrencilerin Büyük Heyecanı

Proje kapsamında öğrencilerinin büyük heyecan yaşadığını belirten Dr. Dağdeviren, “Bu eser, repertuvarlarımızın değişmeyen parçası olarak kalacak” dedi. Orkestra, yapay zeka teknolojisinin farklı bir alanında, sanatla buluşarak özgün bir performans sergiledi.

Yapay Zeka ve Sanatın Buluşması

Dr. Dağdeviren, yapay zekanın eğitimden üretime, bilimden sanata geniş perspektifte hayatın bir parçası haline geldiğini vurgulayarak, “Yapay zeka da olsa, Atatürk’e eşlik etmek bize ayrı bir heyecan ve gurur verdi” şeklinde konuştu. Yapay zekanın sanat alanında popülerliğinin arttığını belirten Dağdeviren, projelerinde yapay zekayı sanatla birleştirmenin önemine değindi.

Değişmeyen Parça Olarak Kalacak

Orkestranın seslendirdiği eserin konserlerde büyük ilgi gördüğünü belirten Dr. Dağdeviren, “Eser repertuvarlarımızın değişmeyen parçası olarak kalacak. Üniversitelerden aldığımız konser teklifleriyle planlama ve programlama çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu. Projelerinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Dağdeviren, yapay zekayla sanatın sınırlarını zorladıklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.