DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İnternet Üzerinden Yapılan Evcil Hayvan Satışları Hızla Artıyor

İnternet Üzerinden Yapılan Evcil Hayvan Satışları Hızla Artıyor

ABONE OL
Mart 26, 2024 13:04
İnternet Üzerinden Yapılan Evcil Hayvan Satışları Hızla Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pets Shoplarda Kedi ve Köpek Satışı Artık Kataloglarla Yapılıyor

14 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, pets shoplarda kedi ve köpek satışları vitrinde değil, kataloglardan gösterilerek gerçekleştiriliyor. Bu düzenleme sonrasında internet üzerinden yapılan evcil hayvan satışları hızla artış gösterdi. Ancak bu satışlarda hayvanseverler, hayvanların sağlık durumu ve bakımı hakkında yeterli bilgi bulunmamasına tepki gösteriyor.

Telegram ve Diğer Sosyal Medya Platformları Evcil Hayvan Satışlarında Önemli Rol Oynuyor

Genellikle binlerce kişinin üye olduğu sosyal medya platformlarından biri olan Telegram gibi platformlarda, fotoğraflı ve videolu reklamlarla evcil hayvan satışları gerçekleştiriliyor. Satışlarda hayvan fiyatları belirtilmiyor, sadece “görüşülür” ibaresiyle ekleniyor. Telefon ile yapılan görüşmelerde ise satışa sunulan hayvanların fiyatları ve cinsleri hakkında bilgi veriliyor.

Hayvanseverler ve STK’lar Duruma Tepkili

HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, internet üzerinden yapılan evcil hayvan satışlarına tepki gösterdi. Şenpolat, bu satışların Türkiye’de kedi ve köpeklerin doğurtulup satılmamasını engellemekte yetersiz kaldığını belirtti. Aynı şekilde petshop sahibi Nil Sezen Çakır İğdeli de, cins hayvan satışlarına karşı olduklarını ve sokaktaki hayvanlara destek verdiklerini vurguladı.

Özellikle belirsizlik içinde yapılan evcil hayvan satışları, hem hayvanseverlerin hem de STK’ların dikkatini çekmeye devam ediyor. Fatura verilmemesi, belgelerin olmaması gibi konular da bu satışların denetlenmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Hayvan hakları konusunda bilinçlenme ve denetimlerin artırılması önem arz ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.