DOLAR 32,5060 0.35%
EURO 34,7616 0.41%
ALTIN 2.405,521,08
BITCOIN 1862779-6,44%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İbiza’da Yükselen Kiralar Yerel Halkı Arabalarda Yaşamaya İten Krize Neden Oluyor
  • Görüş Haber
  • Magazin
  • İbiza’da Yükselen Kiralar Yerel Halkı Arabalarda Yaşamaya İten Krize Neden Oluyor

İbiza’da Yükselen Kiralar Yerel Halkı Arabalarda Yaşamaya İten Krize Neden Oluyor

ABONE OL
Nisan 6, 2024 13:03
İbiza’da Yükselen Kiralar Yerel Halkı Arabalarda Yaşamaya İten Krize Neden Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Kiralar İbiza’da Yerel Halkı Arabalara Yönlendiriyor

İspanya’nın turizm ve eğlence merkezi İbiza’da kiraların uçması, yerel halkı arabalarda yaşamaya zorluyor. Yüksek faizler ve turizmin etkisiyle ev fiyatlarındaki artış, krizi derinleştiriyor.

İbiza’da Kiralar Geçen Sene Yüzde 50 Arttı

Özellikle yaz aylarındaki turist akını ve partilerin artmasıyla İbiza’da kira talebi arttı. Kiralar geçen sene %50 oranında yükseldi. Ev fiyatları özellikle yaz aylarında ödenemez hale geldi.

Ev Kiraları İmkansız Hale Geliyor

İbiza’da yaşayanlar kiraları ödeyemez duruma geldi. Bazı kişiler ev kiralarını ödeyemedikleri için arabalarında veya çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Özellikle iş sahibi olanlar bile ev kiralarını karşılamakta güçlük çekiyor.

Yerel Halk Zor Koşullara Mahkum Oluyor

İbiza’da kiralar o kadar yüksek ki, tek kişilik bir oda kiraları 1000 euro’yu bulabiliyor. Yetişkinler arasında aynı evi paylaşma trendi hızla artarken, baraka evlerde yaşayanların sayısı da artıyor. Kentteki sivil savunma merkezine göre çalışanların dörtte üçü araçlarda yaşıyor.

İbiza, İspanya’da En Düşük İşsizlik Oranına Sahip Ancak Ev Fiyatları Yüksek

İbiza, İspanya genelinde en düşük işsizlik oranlarından birine sahip olmasına rağmen, yüksek ev fiyatları nedeniyle birçok İspanyol için yaşanabilir bir yer olmaktan çıkıyor. 160 bin nüfuslu ada, geçen sene 4 milyon turisti ağırlayarak turizm açısından önemli bir merkez konumunda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.