DOLAR 32,5396 0.44%
EURO 34,7830 0.5%
ALTIN 2.406,861,14
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dursun Duru: Engelliler İçin Basketbol Hikayesi

Dursun Duru: Engelliler İçin Basketbol Hikayesi

ABONE OL
Nisan 1, 2024 13:03
Dursun Duru: Engelliler İçin Basketbol Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engellilikle Mücadelede Basketbolun Gücü

Dursun Duru, 3,5 yaşındayken çocuk felci geçirerek sağ bacağını kullanamamaya başladı. Bedensel engelli ağabeyi Bekir Duru ile yaşadığı Ihlara beldesinden Aksaray’a taşınarak ‘engelliler derneği’ kurdu. Bu adım, Duru’nun hayatını kökten değiştirdi.

Basketbolun Getirdiği Değişim

Dursun Duru, dernek çatısı altında bir basketbol takımı oluşturarak yaşama sıkı sıkı tutundu. 2014 yılında Aksaray Belediyesi bünyesine geçen basketbol takımıyla mücadele eden Duru, şu anda 56 yaşında olmasına rağmen hala bu spordan vazgeçemiyor.

Dursun Duru, 2 çocuk ve 3 torun sahibi. Basketbolu hayatının bir parçası haline getirmiş durumda. Kendisini ifade ederken, “Sahnenin tozunu yutanlar bir daha sahneyi bırakamaz. Biz de bu sandalyelere oturduğumuz zaman kalkmak içimizden gelmiyor” diyerek tutkusunu dile getiriyor.

Engelliler İçin Sporun Önemi

Duru, evlerinde kapanmayı reddederek engellilerin spor yapmaları gerektiğini vurguluyor. Basketbolun yanı sıra başka spor dallarında da engellileri görmek istediğini belirtiyor. Kendisinin spor sayesinde 115 kilodan 75 kiloya düştüğünü ve gençlere taş çıkartabileceğini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.