DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanları Uyarıyor: Kızartma Yiyecekler Demans Riskini Artırabilir

Bilim İnsanları Uyarıyor: Kızartma Yiyecekler Demans Riskini Artırabilir

ABONE OL
Mart 26, 2024 12:04
Bilim İnsanları Uyarıyor: Kızartma Yiyecekler Demans Riskini Artırabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Patates Kızartması ve Kızarmış Soğan Halkası Demans Riskini Artırabilir

Bilim insanları, patates kızartması ve kızarmış soğan halkasının demans riskini artırabilecek kimyasallara sahip olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Aşırı kilo alımına sebep olmanın yanı sıra bu tür kızartılmış gıdaların demans riskini artırabileceği tespit edildi.

Yeniden Kullanılan Kızartma Yağları Zararlı Bileşenler İçerebilir

Chicago Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının araştırmasında, tekrar tekrar kullanılan kızartma yağlarının zararlı bileşenlere sahip olabileceği ortaya çıktı. Laboratuvar farelerinin bu tür besinlerle beslenmesi sonucunda bilişsel güçlerinin azaldığı gözlendi.

Yüksek Sıcaklıktaki Yağlar Metabolik Rahatsızlıklarla İlişkilendiriliyor

Bilim insanları, çok yüksek sıcaklıklara getirilen yağların bazı metabolik rahatsızlıklarla bağlantılı olabileceğini belirtiyor. Yeniden kullanılan kızartma yağlarıyla beslenen farelerde iltihaplanma, damarlarda zarar ve bilişsel güçlerde zayıflık gözlemlendi.

Restoranlarda sıkça kullanılan kızartma yağlarının çok yoğun tüketilmesinin beyne zarar verebileceği üzerinde de duruldu. Araştırmanın fareler üzerindeki sonuçları, insanlar üzerinde de denenmesi gerektiğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.