DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiliz ve İsveçli Bilim İnsanlarından Cep Telefonu ve Beyin Kanseri Araştırması
  • Görüş Haber
  • Sağlık
  • İngiliz ve İsveçli Bilim İnsanlarından Cep Telefonu ve Beyin Kanseri Araştırması

İngiliz ve İsveçli Bilim İnsanlarından Cep Telefonu ve Beyin Kanseri Araştırması

ABONE OL
Mart 24, 2024 12:04
İngiliz ve İsveçli Bilim İnsanlarından Cep Telefonu ve Beyin Kanseri Araştırması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, 17 Yıllık Çalışma Sonucunda Şu Tespite Ulaştı:

250 bin cep telefonu kullanıcısının incelendiği araştırmada, akıllı telefon ve cep telefonu kullanımının beyin kanseri riskini artırmadığı belirlendi.

Londra ve İsveç’ten Ortak Çalışma:

İngiltere’deki Imperial College ve İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde görevli bilim insanları, uzun yıllar cep telefonu kullanan kişileri inceleyerek araştırmayı yürüttü.

Elektromanyetik Dalgalar ve Beyin Kanseri:

Araştırmada, cep telefonlarının yarattığı elektromanyetik dalgaların beyin kanserine sebep olduğu görüşü çürütüldü; hastalık ile cep telefonu kullanımı arasında bir bağ bulunamadı.

Profesörlerin Değerlendirmesi:

Profesör Mireille Toledano, elde edilen sonuçların sevindirici olduğunu belirterek, “Yeni telefonlar daha etkisiz elektromanyetik alanlar oluşturuyor ve insanlar cep telefonlarını artık farklı amaçlarla kullanıyorlar” dedi.

Araştırmada yer alan profesör Paul Elliott ise, “Uzun vadeli ya da yoğun akıllı telefon kullanımının beyin tümörü riskini artırdığına dair bir kanıt bulamadık” açıklamasını yaptı.

Araştırmanın Sonuçları:

Ekibin Environment International dergisinde yayınlanan araştırması, cep telefonuyla en fazla saat geçiren kesimin beyin tümörü oranının daha az kullananlarla önemli ölçüde farklı olmadığını ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.