DOLAR 32,5018 0.34%
EURO 34,7449 0.37%
ALTIN 2.403,400,99
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdeniz Balık Popülasyonu ve Çalışmaları Hakkında Enstitü Müdüründen Açıklama
  • Görüş Haber
  • Magazin
  • Akdeniz Balık Popülasyonu ve Çalışmaları Hakkında Enstitü Müdüründen Açıklama

Akdeniz Balık Popülasyonu ve Çalışmaları Hakkında Enstitü Müdüründen Açıklama

ABONE OL
Nisan 3, 2024 13:03
Akdeniz Balık Popülasyonu ve Çalışmaları Hakkında Enstitü Müdüründen Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Balık Popülasyonu Verileri Açıklandı

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Akdeniz’deki balık türlerinin popülasyon verilerini paylaştı. Erkan, Akdeniz’de karanlık bir tablo olmadığını ancak pek çok istilacı türün geldiğini belirtti. Bu istilacı türler arasında ekonomiye katkısı olmayan türlerin yanı sıra vatandaşların tercih ettiği balıkların da bulunduğunu vurguladı.

Çalışmalar ve Çözüm Önerileri

Erkan, balık popülasyonunun korunması için çalışmaların sürdüğünü ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sürdürülebilir balıkçılığı desteklediğini belirtti. Yerli barbun türünün hala popülasyonunu koruduğunu ancak bazı yeni balık türlerinin de Akdeniz’e girdiğini ifade etti.

Bilinçsiz Avcılığın Etkisi

Antalya’da balıkçılık yapan Ahmet Coşkun ise çipura ve levreğin sıkça tezgahlarda yer aldığını ancak balık miktarında azalma olduğunu dile getirdi. Bilinçsiz avcılığın balık populasyonu üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirten Coşkun, deniz balıklarının yanı sıra Kızıldeniz’den gelen mercan türlerinin yerli mercana göre daha fazla bulunduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.