DOLAR 32,3780 -0.2%
EURO 34,7962 0.1%
ALTIN 2.434,10-0,17
BITCOIN 2040562-1,19%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tesla’nın Almanya’daki Fabrikasında Elektrik Kesintisi: Çıkan Yangın Üretimi Etkiledi
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • Tesla’nın Almanya’daki Fabrikasında Elektrik Kesintisi: Çıkan Yangın Üretimi Etkiledi

Tesla’nın Almanya’daki Fabrikasında Elektrik Kesintisi: Çıkan Yangın Üretimi Etkiledi

ABONE OL
Mart 5, 2024 17:07
Tesla’nın Almanya’daki Fabrikasında Elektrik Kesintisi: Çıkan Yangın Üretimi Etkiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli Otomobil Üreticisi Tesla’nın Berlin’deki Fabrikasında Üretim Durma Noktasına Geldi

Elon Musk’ın sahibi olduğu ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın, Berlin yakınlarındaki Grünheide’deki fabrikasında üretimin durma noktasına geldiği bildirildi.

Elektrik Kesintisi Yangın Nedeniyle Meydana Geldi

Alman Haber Ajansı DPA’nın aktardığı habere göre, Gosen-Neu Zittau’da çıkan bir elektrik direği yangını nedeniyle Tesla’nın fabrikasının bulunduğu bölgede elektrik kesintisi yaşandı. Polis, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını belirterek kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı.

Aşırı Solcu Bir Grup Yangını Üstlendi

Yangının ardından internet üzerinden paylaşılan bir açıklamada, aşırı solcu Volkan Grubu isimli örgüt saldırıyı üstlendi. Grup, “Tesla’ya sabotajda bulunduk” başlıklı mektupta, Tesla’nın üretimine karşı olduklarını ve fabrikayı hedef aldıklarını belirtti.

Tartışmalı Genişleme Planı Protesto Edildi

Geçen hafta, yaklaşık 80 aktivist “Tesla’yı Durdurun” girişimiyle, Tesla’nın fabrika genişleme planını protesto etti. Aktivistler, Tesla’nın ormanlık alanı yok ederek fabrikasını genişletme planını eleştirdi ve bölgedeki doğal alanların korunmasını savundu.

Tesla’nın genişleme planı, su kaynaklarını ve çevreyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle bölge sakinlerinin tepkisine neden olurken, su talebinin de artması endişe yaratıyor.

Grünheide’de yapılan oylamada, fabrikanın genişletilmesine karşı çıkılmış ve çevreciler ile bölge sakinleri arasında gerilim yaşanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.