DOLAR 32,2664 0.08%
EURO 34,7961 0.04%
ALTIN 2.408,08-0,04
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Steve Young, Melanom Aşısı Denemesine Dahil Edilen İlk Hastalardan Birisi
  • Görüş Haber
  • Dünya
  • Steve Young, Melanom Aşısı Denemesine Dahil Edilen İlk Hastalardan Birisi

Steve Young, Melanom Aşısı Denemesine Dahil Edilen İlk Hastalardan Birisi

ABONE OL
Nisan 26, 2024 17:16
Steve Young, Melanom Aşısı Denemesine Dahil Edilen İlk Hastalardan Birisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Steve Young’un Geçtiğimiz Ağustos Ayındaki Ameliyat Sonrası Durumu

52 yaşındaki Steve Young, kafa derisindeki melanom büyümesi nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrasında, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanıyıp yok etmesine yardımcı olacak bir aşı denemesine dahil edildi.

Melanom Aşısı ve Deneme Süreci

Bu aşı, mRNA-4157 (V940) adıyla bilinen ve COVID aşılarıyla aynı teknolojiyi kullanan bir aşıdır. Aşının amacı, kanserin geri dönmemesi için bağışıklık sisteminin kanserli hücreleri tanıyıp yok etmesine yardımcı olmaktır. Aşı, son aşama Faz 3 denemelerinde test edilmektedir.

Deneme Sürecinde Kullanılan Tedavi Yöntemi

University College London Hospitals’da (UCLH) yapılan denemede, doktorlar aşıyı, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini öldürmesine yardımcı olan pembrolizumab ya da Keytruda adlı ilaçla birlikte kullanmaktadır.

Aşının Yapısı ve Kişiselleştirilmiş Tedavi

Aşı, hastanın kendi tümörünün genetik yapısına uyumlu şekilde kişiselleştirilmiş olarak sunulmaktadır. Vücuda sadece bu kanser hücrelerinde bulunan belirteçlere veya antijenlere saldıran proteinler veya antikorlar üretmesi için talimat vermektedir. Bu sayede, tedavi her bir hastaya özel olarak uyarlanabilmektedir.

Melanom Tedavisinde Erken Teşhisin Önemi

Bir melanom ne kadar erken teşhis edilirse, tedavinin o kadar kolay ve başarılı olma olasılığı o kadar yüksek olmaktadır. Bu nedenle, melanom gibi ciddi bir kanser türünde erken teşhis ve tedavi büyük önem taşımaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.