DOLAR 32,3801 -0.19%
EURO 34,7395 -0.06%
ALTIN 2.433,48-0,20
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin, İsrail-Filistin Sorununa İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Çin, İsrail-Filistin Sorununa İlişkin Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Şubat 19, 2024 17:07
Çin, İsrail-Filistin Sorununa İlişkin Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail-Filistin Sorununu Değerlendirdi

Sözcü Mao, Pekin’de düzenlenen basın toplantısında, Gazze’nin güneyindeki Refah’ta yaşanan gelişmeler ve Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşma süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İki Devletli Çözümün Önemi Vurgulandı

İsrail kabinesinin, “Filistin devletinin BM veya herhangi bir ülke tarafından tek taraflı tanınmasını reddedeceğini” açıklamasına ilişkin soruya Mao, “İki devletli çözüm, uluslararası toplumun hakim kabulüdür. İki devletli çözümün uygulanması, İsrail-Filistin arasındaki çatışma döngüsünü kırabilmenin tek geçerli yolu olarak görülmektedir.” şeklinde yanıt verdi.

Barış Konferansı Çağrısı Yapıldı

Mao, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uluslararası yetki veya buyruğu kabul etmeme açıklamasına karşılık, Çin’in iki devletli çözümün uygulanması için kapsamlı ve yetkili bir uluslararası barış konferansının toplanması çağrısını yineleyerek, tüm taraflarla çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Çin’den Filistin’e Destek Mesajı

Çin, UAD’nin İsrail-Filistin sorununa ilişkin vereceği tavsiye kararı için yasal önerilerini mahkemeye ilettiğini belirten Mao, Filistin’in kendi kaderini tayin hakkı ve uluslararası insan hakları hukuku ile ilgili görüşlerini ifade edeceklerini ve Filistin halkına desteklerini göstereceklerini açıkladı.

Mao, Refah’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve sivillere yönelik ihlalleri kınadıklarını belirterek, İsrail’e askeri operasyonlarına son verme çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.