DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.471,480,16
BITCOIN 21338886,40%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtalya, Gazze İçin Yeni İnsani Girişim Başlatıyor

İtalya, Gazze İçin Yeni İnsani Girişim Başlatıyor

ABONE OL
Mart 4, 2024 17:07
İtalya, Gazze İçin Yeni İnsani Girişim Başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani’den Önemli Açıklamalar

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Stampa’ya konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Tajani, Gazze’deki insani felakete dikkat çekti.

İtalyan Hükümeti Yeni Bir İnsani Girişim Başlatacak

Tajani, “İtalya, Filistinli sivil halka yardım için yeni bir insani girişimi teşvik edecek. Birleşmiş Milletlerin tüm kuruluşlarını Bakanlık merkezi olan Roma’ya davet edeceğim. Bir barış masası aracılığıyla Gazze’ye gıda götürülmesi için hazırlıklar yapılabilir. Sloganı da ‘Gazze için gıda’ olabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarafları Ateşkese İkna Etme Çağrısı

Tajani, bölgedeki durumun karmaşık olduğunu belirterek, “Umuyorum ki Katar, Mısır ve ABD, ramazan ayı başında tarafları ateşkese ikna edebilir. İsrail’in Arap dünyası tarafından güvenlik içinde tanındığı ve ‘iki halk, iki devlet’ formülünün hayata geçirilmesi stratejik hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Eylemleri İçin Soruşturma Talebi

Tajani, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin sıkı bir soruşturma yapması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail’in 29 Şubat’ta Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak öldürdüğü olayla ilgili açıklık getirilmelidir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.