DOLAR 32,4664 0.04%
EURO 34,8083 -0.15%
ALTIN 2.434,790,01
BITCOIN 2056564-0,02%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOSGEB ve JICA’dan Destek Alan İşletmeler Kahramanmaraş’ta Yeniden Canlanıyor
  • Görüş Haber
  • Ekonomi
  • KOSGEB ve JICA’dan Destek Alan İşletmeler Kahramanmaraş’ta Yeniden Canlanıyor

KOSGEB ve JICA’dan Destek Alan İşletmeler Kahramanmaraş’ta Yeniden Canlanıyor

ABONE OL
Nisan 4, 2024 15:05
KOSGEB ve JICA’dan Destek Alan İşletmeler Kahramanmaraş’ta Yeniden Canlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12,8 Milyar Liralık Finansman Bölgedeki İşletmelere Aktarıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dünya Bankası ve KOSGEB işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki işletmelere yönelik 12,8 milyar liralık finansmanın tamamının bölgedeki işletmelere aktarıldığı belirtildi.

KOSGEB ve JICA’dan 4,2 Milyarlık Kredi Anlaşması

KOSGEB ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 4,2 milyar liralık kredi anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı uygulanmaya başlandı.

Uluslararası Fonlarla 16,7 Milyar Lira Destek

15 Kasım 2023’ten bu yana Dünya Bankası ve JICA işbirliğiyle Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında KOSGEB tarafından 11 ilde, 51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar lira destek sağlandı.

Kadın Girişimciler İçin Önemli Destek

Açıklamada, KOSGEB aracılığıyla uluslararası fonlardan sağlanan finansman desteklerinden yararlanan kadın girişimcilerin işletmelerini yeniden inşa etme süreçlerine ilişkin görüşler de yer aldı.

“Bizim İçin Can Suyu Oldu”

Kadın girişimciler, KOSGEB’in sunduğu destekler sayesinde işletmelerini yeniden ayağa kaldırmanın mücadelesini verirken, bu desteklerin hayati önemde olduğunu vurguladılar. Desteklerin iş yeri makinelerini onarmaktan çok daha fazlasını ifade ettiğine dikkat çektiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.