DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.470,380,12
BITCOIN 21363405,77%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Vatandaşlarının Avrupa Vizesi Çilesi Devam Ediyor

Türk Vatandaşlarının Avrupa Vizesi Çilesi Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 29, 2024 15:11
Türk Vatandaşlarının Avrupa Vizesi Çilesi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Schengen Vizesi İçin Uzun Bekleme Süreleri

Türk vatandaşları için Avrupa’ya seyahat etmek artık tam bir çile haline geldi. Schengen vizesi almak isteyen vatandaşlar, randevu almak için uzun bekleme sürelerine katlanmak zorunda kalıyor.

Yüksek Maliyetler ve Artan Ret Oranları

Vize başvuru ücreti olan 80 Euro’ya ek olarak aracı kurum bedeli gibi ek maliyetlerle karşılaşan vatandaşlar, kısa süreli verilen vizelerin oranlarının arttığını ve pek çok başvurunun ret cevabı aldığını gözlemliyor.

Randevu Çilesi Devam Ediyor

Randevu sistemlerindeki sıkışıklık nedeniyle Almanya dışındaki ülkelerde randevular sürekli kapalı olup ara ara açılıyor. Almanya’da ise çevrimiçi randevu sırası alma zorunluluğu getirilmiş ve randevu bulmak oldukça zorlaşmış durumda.

Ekstra Ücretli Hizmetler Çözüm Olmuyor

Bazı başvuru merkezlerinde sunulan VIP, Premium Lounge gibi ekstra ücretli hizmetlere rağmen randevu bulmak zorlaşıyor. Vatandaşlar, ekstra para ödeyerek dahi randevu bulmakta güçlük çekiyor.

Vize Süreleri Kısalıyor

Vize ret oranlarının düşük olduğu ancak vizelerin uzun süreli verilmediği belirtiliyor. Türk vatandaşları, vize alma sürecinde zorluklar yaşamaya devam ediyor.

Avrupa Birliği’nin Tutumu

Avrupalı yetkililer, artan talep nedeniyle vize işlemlerindeki zorlukların bir politika kararı olmadığını belirtiyor. Türk vatandaşlarına yönelik tutumun altında genellikle ‘iltica riski’ yattığı düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.