DOLAR 38,4251 0.21%
EURO 43,7125 -0.26%
ALTIN 4.132,670,08
BITCOIN 35766310,11%
İstanbul
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Çay İhracatı Raporu

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Çay İhracatı Raporu

ABONE OL
Mayıs 13, 2024 15:17
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Çay İhracatı Raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şaban Turgut: “Türkiye’den 102 Ülkeye Çay İhraç Edildi”

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, yılın 4 ayında Türkiye’den 102 ülke, özerk ve serbest bölgeye çay satıldığını açıkladı.

İhracat Geliri 10 Milyon 461 Bin 225 Dolar

Turgut, söz konusu dönemde 2 bin 219 ton çay ihraç edilerek 10 milyon 461 bin 225 dolar gelir sağlandığını belirtti. En fazla dış satım yapılan ülkelerin Belçika, Birleşik Krallık ve ABD olduğunu aktardı.

Belçika, Birleşik Krallık ve ABD Lider Ülkeler

Turgut, Belçika’ya 4 milyon 578 bin 120 dolarlık çay satıldığını ifade ederek, Belçika’yı 1 milyon 260 bin 479 dolarla Birleşik Krallık, 803 bin 712 dolarla ABD’nin takip ettiğini kaydetti.

Çay İhracatında Ülke Çeşitliliği Artıyor

Geçen yılın aynı döneminden farklı olarak bu dönem Yunanistan, Moritanya, Hırvatistan, Dubai, Kamerun, Polonya, Tunus, Mısır, Güney Sudan, Yeni Zelenda, Burundi, Brezilya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Venezuela, Ekvator Ginesi, Burkina Faso, Küba, Cibuti, Kamboçya ve Slovenya’ya da çay satıldığını belirten Turgut, Türk çayının yurt dışı pazarlarda bilinirliğinin arttığını vurgulayarak, bu durumun ihracata pozitif yansımalarının olacağını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.