DOLAR 32,2849 -0.17%
EURO 34,8007 -0.05%
ALTIN 2.405,700,52
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri Açıklandı
  • Görüş Haber
  • Ekonomi
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri Açıklandı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 15:11
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan Ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reel Kesim Güven Endeksi Nisan Ayında Arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, Nisan ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi değerlendirildi. İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, 1727 imalat sanayi iş yerinin yanıtlarının değerlendirilmesiyle elde edildi. Buna göre Reel Kesim Güven Endeksi, Nisan’da bir önceki aya göre 1,7 puan artarak 106,1 seviyesine yükseldi.

Endeksi Etkileyen Faktörler Değerlendirildi

Anket sorularına verilen yanıtlar incelendiğinde, sabit sermaye yatırım harcaması, üretim hacmi, genel gidişat ve toplam sipariş miktarı gibi faktörler endeksi artış yönünde etkilerken, toplam sipariş miktarı, istihdam, mamul mal stoku ve ihracat sipariş miktarı gibi faktörler endeksi azalış yönünde etkiledi.

Gelecek Beklentiler Güçlendi

Geleceğe yönelik beklentilerde, üretim hacmi, ihracat sipariş miktarı, istihdam ve sabit sermaye yatırım harcaması gibi konulardaki yükseliş yönlü beklentiler güçlendi. Ancak, satış fiyatına ilişkin artış beklentileri zayıfladı.

ÜFE Beklentisi Arttı

Ortalama birim maliyetlerde artış beklentisi yükselirken, gelecek üç ayda ÜFE beklentisi yüzde 55,5 seviyesine ulaştı. Endüstrideki genel gidişat konusunda iyimserlik artarken, kötümserlik oranları geriledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.