DOLAR 32,3165 -0.34%
EURO 34,6323 -0.53%
ALTIN 2.413,34-0,88
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Genelinde Merkez Bankaları Faiz İndirimlerine Yaklaşıyor

Dünya Genelinde Merkez Bankaları Faiz İndirimlerine Yaklaşıyor

ABONE OL
Nisan 1, 2024 15:03
Dünya Genelinde Merkez Bankaları Faiz İndirimlerine Yaklaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önemli Merkez Bankaları Faiz İndirimlerine Hazırlanıyor

Dünya genelinde enflasyon endişeleri devam ederken, ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) yakın zamanda faiz indirimlerine başlayabileceği beklentileri güçlü kalıyor.

İstihdam Raporu Piyasalardaki Beklentileri Etkileyebilir

Bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerin, piyasalardaki beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü yaptığı açıklamalarda enflasyon verilerinin olumlu seyrettiğini belirtmesi de bu beklentileri güçlendirdi.

Emtia Fiyatları ve Borsalardaki Durum

Emtia fiyatları yeni haftaya hareketli başlarken, altın ons fiyatı ve petrol fiyatlarında artışlar görülüyor. New York borsasında endekslerde ise hareketlilik yaşanıyor.

Asya ve Yurt İçi Piyasalardaki Durum

Asya’da Hong Kong’da tatil olması nedeniyle işlem olmazken, Çin’de imalat sanayi PMI verisinin yükselmesi risk algısını olumlu etkiledi. Japonya’da ve Güney Kore’de endekslerde dalgalı bir seyir izleniyor. Yurt içinde Borsa İstanbul’da ise yükseliş görülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.