DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20712841,07%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya, Gençlere Ücretsiz Prezervatif Dağıtacak

İspanya, Gençlere Ücretsiz Prezervatif Dağıtacak

ABONE OL
Mart 16, 2024 12:05
İspanya, Gençlere Ücretsiz Prezervatif Dağıtacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya Hükümeti, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Mücadelede Yeni Adım

İspanya hükümeti, cinsel yolla bulaşan hastalıklarla mücadele etmek amacıyla gençlere ücretsiz prezervatif dağıtmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Monica Garcia, hükümetin bu kararı almak için adım attığını Senato Sağlık Komisyonu’nda açıkladı. Garcia, “Bir enfeksiyonu önlemek için ücretsiz aşı seçeneği düşünülürken, prezervatif gibi etkili bir seçeneğin önlemler arasında olmaması mantıklı değil” dedi.

Ücretsiz Prezervatifler 14-22 Yaş Arasındaki Gençlere Sunulacak

İspanyol resmi haber ajansı EFE’nin bakanlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, ücretsiz prezervatifler gelir durumuna bakılmaksızın 14 ila 22 yaş arasındaki gençlere sunulacak. Gençler, prezervatifleri eczanelerden sağlık kartları aracılığıyla temin edebilecekler. Ancak, İspanya’da yerel yönetimlerin sağlıkla ilgili konularda tek yetkili olması nedeniyle bakanlığın konuyla ilgili yerel yönetimlerle koordinasyon sağlaması gerekecek.

Avrupa’da Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarda Artış

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, İspanya’da bel soğukluğu ve frengi enfeksiyonlarında 2000’li yılların başından bu yana artış yaşanmakta. Klamidya bakterisinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan hastalık vakalarında ise 2016 ile 2022 yılları arasında üç katından fazla bir artış gözlemlendi. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre, 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla bel soğukluğu vakaları yüzde 48, frengi vakaları yüzde 34 ve klamidya vakaları yüzde 16 oranında arttı.

AB üyesi diğer bir ülke olan Fransa’da ise geçen yıl ocak ayından itibaren 26 yaşın altındaki gençlere ücretsiz prezervatifler sunulmakta ve bu masraf ulusal sağlık sigortası tarafından geri ödenmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.