DOLAR 32,3819 -0.18%
EURO 34,8041 0.15%
ALTIN 2.432,17-0,25
BITCOIN 2017816-2,32%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Finlandiya, UNRWA’ya Yardımlara Yeniden Başlıyor

Finlandiya, UNRWA’ya Yardımlara Yeniden Başlıyor

ABONE OL
Mart 22, 2024 17:05
Finlandiya, UNRWA’ya Yardımlara Yeniden Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finlandiya Kalkınma Bakanı Ville Tavio’dan Açıklama

Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Tavio, UNRWA’ya yeniden yardım sağlayacaklarını duyurdu. Tavio, basın toplantısında, iki farklı BM kuruluşunun raporlarını incelediklerini ve Ajans’ın iç operasyonlarının iyileştirildiğini belirtti.

UNRWA’ya Yönelik İddialar

UNRWA, İsrail’in iddiaları üzerine bir süre önce bazı ülkeler tarafından finansal desteklerinin askıya alınmıştı. Ancak Norveç, İrlanda ve İspanya desteklerini sürdürme kararı alırken, İsveç, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler ise yardımlara yeniden başlama kararı almıştı.

UNRWA’nın Rolü

UNRWA, 74 yıldır Filistinli mültecilere yardım sağlayan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. İsrail’in saldırılarına maruz kalan UNRWA tesisleri ise defalarca zarar görmüş, gıda ve ilaç gibi yardımlar yok edilmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in iddialarının acilen soruşturulması gerektiğini belirtirken, Avrupa Birliği, ABD, Almanya, İngiltere ve diğer bazı ülkeler de UNRWA’ya desteklerini askıya almışlardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.