DOLAR 32,3962 -0.14%
EURO 34,7860 0.11%
ALTIN 2.435,69-0,11
BITCOIN 2018721-2,85%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sigara İçmek İç Organ Yağlanmasını Artırabilir

Sigara İçmek İç Organ Yağlanmasını Artırabilir

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:08
Sigara İçmek İç Organ Yağlanmasını Artırabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Addiction Dergisi’nde Yayımlanan Araştırma Sonuçlarına Göre

Bilim insanları, Kopenhag Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, yaklaşık 1,7 milyon sigara kullanıcısının verilerini inceledi. Araştırma sonuçlarına göre, sigara içmenin iç organ yağlanmasını artırabileceği ortaya konuldu.

Dr. Carrasquilla: “Sigara İçmenin Önlenmesi Önemli”

Araştırma ekibi lideri Dr. German Carrasquilla, yapılan araştırma hakkında “Halk sağlığı açısından bakıldığında, bu bulgular sigara içmeyi önlemeye ve azaltmaya yönelik çabaların önemini güçlendiriyor. Çünkü iç organlardaki yağların azaltılması, kronik hastalıkların da azaltılmasına yardımcı olabilir.” açıklamasında bulundu.

İç Organ Yağlanması ve Sağlık Riskleri

Uzmanlara göre, iç organları saran yağlanmanın kalp hastalıkları, diyabet, demans ve felç gibi ciddi sağlık riskleriyle ilişkisi bulunmaktadır. Bu nedenle iç organ yağlanmasının azaltılması, genel sağlık durumunu olumlu yönde etkileyebilir.

Bilim insanları, daha zayıf görünen bireylerde bile önemli miktarda iç yağlanma olabileceğine dikkat çekerek, bu durumun da ciddi hastalık riski taşıdığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.