DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balık Yağının Kolesterole Faydaları

Balık Yağının Kolesterole Faydaları

ABONE OL
Mart 17, 2021 09:15
Balık Yağının Kolesterole Faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan sağlığına olan birçok faydası olan Omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynağı balık yağıdır. Balık yağında bulunan Omega-3, kan kolesterol seviyelerinin dengelenmesine ve damar yapısının da korunmasına yardımcı oluyor. Balık yağının kolesterole ve vücudumuza olan başka faydalarını da sizler için derledik.

Balık yağı ne işe yarar konusu birçok kişinin kafasında soru işareti bırakıyor. Çocuklarda büyüme ve gelişmenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin yanı sıra kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma da sağlayan balık yağının önemli etkilerini Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kayan Tapan açıkladı.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUR

Balık yağında bulunan Omega-3, kan kolesterol seviyelerinin dengelenmesine ve damar yapısının korunmasına yardımcıdır. Bu etkisi ile balık yağı takviyesi, ateroskleroz (damar sertliği),yüksek kolesterol, kalp krizi ve felç gibi hastalıklardan korunmaya katkıda bulunur. Ayrıca kalpte ritm bozukluğu (aritmi),hipertansiyon, aterom plaklarının oluşumu ve hipertrigliseridemi gibi sorunlara karşı da koruyucudur.

BİLİŞSEL FONKSİYONLARI GÜÇLENDİRİR

İnsanlarda yaşın ilerlemesi ile birlikte zihinsel işlevler yavaşlayarak demans (unutkanlık) sorunu görülmeye başlar ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların gelişme olasılığı artar. Bununla birlikte düzenli olarak balık tüketen veya balık yağı takviyesi kullanan kişilerde yaşlılık döneminde bilişsel fonksiyonların daha yavaş azaldığını gösteren çalışmalar mevcuttur. Bu nedenle hafızanın geliştirilmesinde de etkili olan balık yağı, özellikle yaşlılık döneminde hekim kontrolünde kullanılabilir.

KEMİK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yaşlanma ile birlikte kalsiyum ve D vitamini yetersizliği, kolajen üretiminin azalması ile birlikte insanlarda kemik kaybı gelişir. Belirtilen vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınmasının yanı sıra balık yağı takviyesinin de kemik sağlığının desteklenmesi üzerinde etkileri olduğu bilinmektedir.

KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLEMEYE YARDIMCIDIR

Yüksek oranda yağ tüketimine dayalı beslenme alışkanlıkları veya obezite nedeniyle karaciğer yağlanması hastalığı gelişebilir. Evresi ilerleyen karaciğer yağlanması karaciğerin işlevini bozarak siroza kadar ilerleyebilen ciddi durumlara yol açabilir. Özellikle alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması durumunda, Omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynağı olan balık yağının kullanımı hastalığın iyileştirilmesine ve karaciğer işlevinin desteklenmesine yardımcı olur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.