DOLAR 32,2427 0.1%
EURO 34,8682 -0.09%
ALTIN 2.423,47-0,85
BITCOIN 20349662,95%
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Müfredat Taslağını Kamuoyuna Sundu

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Müfredat Taslağını Kamuoyuna Sundu

ABONE OL
Nisan 28, 2024 16:16
Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Müfredat Taslağını Kamuoyuna Sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkçenin Öğretimi ve Geliştirilmesi Ön Planda

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerinde zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağını “https://gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden kamuoyunun görüşüne sundu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde Türkçenin toplum içinde iletişimine, kültürün aktarımına önem verildi.

İlkokullarda Türkçe Öğretimi

Taslak programda, ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde Türkçe öğretimi, 2024 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Türkçe 1-4. sınıflar taslak öğretim programı ile güçlendirildi. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek amacıyla önemli değişiklikler yapıldı.

Ortaokulda Atölye Faaliyetleri

Ortaokul Türkçe dersi öğretim programında, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye odaklanılarak atölye faaliyetleri tasarlandı. Öğrencilerin dil gelişimleri sağlanırken kavramsal ve sosyal-duygusal öğrenme becerileri de hedeflendi.

Liselerde Edebiyat Atölyeleri

9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm lise kademelerinde okutulacak “Türk Dili ve Edebiyatı Dersi” öğretim programı ile öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeleri ve edebiyatla içselleştirmeleri hedeflendi. Programda tematik yaklaşım benimsendi ve metin türlerine önem verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.