DOLAR 32,2227 0.05%
EURO 35,1200 0.03%
ALTIN 2.509,000,35
BITCOIN 2138386-0,82%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Matematik Müfredatı Uzmanlarından Açıklamalar

Matematik Müfredatı Uzmanlarından Açıklamalar

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 16:15
Matematik Müfredatı Uzmanlarından Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Matematik Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar

Matematik müfredatı komisyonlarında sahadan gelen geri bildirimler, ulusal ve uluslararası değerlendirmelerin sonuçları, farklı ülke programlarının yaklaşımları, güncel araştırmalar dikkate alınarak hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde görev alan uzmanlar açıklamalarda bulundu.

Matematik Programındaki Değişiklikler

Akademisyenler, yeni matematik müfredatında beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli bir yaklaşım benimsendiğini vurgulayarak, “matematiksel muhakeme”, “matematiksel problem çözme”, “matematiksel temsil”, “veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme”, “matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma” becerilerinin ön plana çıkarıldığını belirtti.

Yatay ve Dikey Komisyonlar

Akademisyenler, matematik müfredatı için yatay ve dikey komisyonlar oluşturulduğunu; her düzeyde “sayılar”, “geometri”, “istatistik ve olasılık” gibi yatay komisyonların kurulduğunu ve sonrasında da dikey komisyonların oluşturulduğunu aktardı.

Programın Yapılanması ve İncelenmesi

Yeni matematik programlarının alan uzmanı akademisyenler, öğretmenler, program, ölçme ve rehberlik uzmanları ile birlikte geliştirildiğini ve defalarca incelendiğini belirtti. Programlar, Milli Eğitim Bakanlığına sunulduktan sonra uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Matematik Öğretiminde İntegral Konusu

Akademisyenler, matematik programlarındaki sadeleştirmelerle ilgili olarak öğrencilerin beceri edinim sürecini ön planda tuttuklarını ve integral konusunun üniversiteye bırakıldığını belirtti. Öğrencilere gerçek sayı kavrayışı ve fonksiyon bilgisi kazandırılmasının önemine vurgu yapıldı.

Matematik Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar

Matematik programlarında yapılan değişikliklerle öğrencilere algoritmik düşünme, ispat becerisi gibi alanlarda odaklanıldığı ve günümüz teknolojileriyle uyumlu bir eğitim vizyonunun benimsendiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.