DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21640730,52%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YKS Sınavında Görev Alan Personel Kapalı Matbaa Merkezinde 40 Günlük Maratona Başladı
  • Görüş Haber
  • Eğitim
  • YKS Sınavında Görev Alan Personel Kapalı Matbaa Merkezinde 40 Günlük Maratona Başladı

YKS Sınavında Görev Alan Personel Kapalı Matbaa Merkezinde 40 Günlük Maratona Başladı

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 16:17
YKS Sınavında Görev Alan Personel Kapalı Matbaa Merkezinde 40 Günlük Maratona Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YKS Soruları Tek Bir Pencereden Dışarı Çıkmadan Hazırlanıyor

Bu yıl 3 milyonun üzerinde adayın başvuru yaptığı YKS hazırlık sürecinde, tek bir pencerenin dahi bulunmadığı kapalı matbaa merkezindeki çalışmalar başladı. Üst düzey güvenlik önlemleriyle korunan merkezde 100’ü aşkın personel, 9 Haziran akşamına kadar dışarı çıkamayacak.

Personel 40 Gün Boyunca Dış Dünya ile İletişim Kuramayacak

Yaklaşık 40 gün boyunca hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kuramayacak personel, tüm temel ihtiyaçlarını kapalı merkezde karşılayacak. Aileleri de dahil olmak üzere, sınav süresince hiçbir şekilde dışarıyla temasları olmayacak.

Kapalı Matbaa Merkezindeki Güvenlik Önlemleri

ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi görevlileri, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan personel, YKS’nin son oturumu tamamlandıktan sonra kapalı merkezden çıkabilecek. Merkeze girişlerde x-ray cihazları, parmak izi okuma sistemleri ve diğer güvenlik önlemleri uygulanacak. Çöpler dahi 40 gün boyunca dışarı çıkarılmayacak.

Soru Güvenliği ve Paketleme Süreci

Sınavda çıkacak soru sayısının 10 katı soru, kriptolu sistemlerle kapalı merkeze getirilecek ve akademisyenler tarafından incelendikten sonra paketlenerek sınav merkezlerine gönderilecek. Her sınavda bir yazarın tek bir sorusu yer alacak ve sorular birden fazla denetimden geçirilecek.

Personelin İhtiyaçları ve Günlük Aktiviteleri

Personelin uzun soluklu mesailerinde ihtiyaçlarını karşılamak için sinema, spor salonları, masaj koltukları, dinlenme alanları, yemekhane ve yatakhane gibi özel alanlar hazır edildi. Günde 200 bin soru kitapçığı basılacak ve sınav evrakları elektromekanik kilitlerle korunarak merkezlere gönderilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.