DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.391,59-0,20
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’da Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı’nda Bahar Rüzgarları Esti

İstanbul’da Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı’nda Bahar Rüzgarları Esti

ABONE OL
Nisan 21, 2024 13:03
İstanbul’da Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı’nda Bahar Rüzgarları Esti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehir İnsanları Doğayı Evlerine Taşıyor

Havaların ısınmasıyla şehrin park ve bahçeleri çiçek kokularıyla dolarken, apartman dairelerinde yaşayanlar doğa özlemlerini gidermek için kendi mini bahçelerini oluşturuyor.

Eminönü Çiçek Pazarı, Şehir İnsanlarının Ruhunu Dinlendiriyor

İstanbul’daki Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı, şehir sakinlerinin ihtiyaç duyduğu tohumlar, fideler ve bitkilerle dolup taşıyor. Vatandaşlar, bu pazardan alışveriş yaparken bitkileri nasıl yetiştireceklerine dair bilgiler de alıyorlar.

Fide Satıcısı Erdal Boyacı: “Herkes Bahçesinde ve Balkonunda Ürün Yetiştiriyor”

Tarihi Eminönü Çiçek Pazarı’nda tohum ve fidenin satışını yapan Erdal Boyacı, müşterilerin genellikle bahçeleri ve balkonları olan kişiler olduğunu belirtiyor. Domates, biber, patlıcan, lahana ve çilek fidelerinin rağbet gördüğünü ifade ediyor.

Sebzelerden Çiçeklere Her Şey Yetişiyor

İstanbul iklimi için uygun olan fidanların ve Anadolu iklimi için uygun olan tohumların tercih edildiği pazarda, domates, biber, salatalık, çilek gibi fide ve tohumlar büyük ilgi görüyor. Boyacı, ekim yapanlara gübre kullanımına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Şehirde Doğayı Yaşamak

İstanbul’da yaşayanlar, balkon ve teraslarını sebze ve çiçeklerle donatarak doğayı evlerine taşıyor, kendi yetiştirdikleri ürünlerin tadını çıkarıyorlar. Bahçe veya balkonu olmayanlar ise küçük saksılarda sebzeleri ve çiçekleri büyütüyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.