DOLAR 32,5426 0.23%
EURO 34,9148 0.34%
ALTIN 2.440,380,09
BITCOIN 2037854-1,77%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Bulundu

Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Bulundu

ABONE OL
Nisan 16, 2024 17:06
Gazze’deki Şifa Hastanesinde Toplu Mezar Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şifa Hastanesi’nde İlk Toplu Mezar Ortaya Çıktı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yayımlanan bir videoya göre, İsrail askerlerinin baskın yaptığı Şifa Hastanesinde ilk toplu mezar ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Salah, hastanenin ön bahçesinde 10 cenazenin bulunduğunu ve kimlik tespiti için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Cenazelerin Durumu Endişe Yaratıyor

Bulunan cenazelerin çürümüş, vücut parçalarından oluşmuş ve bazılarının kadınlara ait olduğu ifade edildi. Sağlık, Adalet ve İçişleri bakanlıklarından yetkililerin oluşturduğu ortak komite, cenazelerle ilgili kimlik tespiti ve hukuki işlemleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası Sessizlik Kınandı

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesinde gerçekleştirdiği bu iğrenç uygulamaların uluslararası alanda kınanması gerektiği vurgulandı. Uluslararası kurumların İsrail’e hesap sorması ve işlevsel adımlar atması gerektiği belirtildi.

İnsani Felaket Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felaketin boyutları her geçen gün artıyor. İsrail’in süregelen saldırıları sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca kişinin insani yardımlardan mahrum kaldığı belirtildi. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı da ciddi şekilde zarar görmüş durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.