DOLAR 32,4636 0.02%
EURO 34,8320 -0.02%
ALTIN 2.434,17-0,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin İmar Planı Değişikliği ve İdari Süreç
  • Görüş Haber
  • Ekonomi
  • Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin İmar Planı Değişikliği ve İdari Süreç

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin İmar Planı Değişikliği ve İdari Süreç

ABONE OL
Nisan 15, 2024 14:57
Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin İmar Planı Değişikliği ve İdari Süreç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Golf Sahaları Rezerv Yapı Alanı İlan Edildi

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin deprem toplanma alanı olan golf sahaları, Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 29 Mayıs 2023 tarihinde afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için rezerv yapı ilan edilmiş, planları değiştirilmişti.

İmar Plan Değişikliği İptal Edildi

Emlak Konut GYO’nun lüks villa inşaatları için yapılan imar plan değişikliği, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından 6 Ekim 2023 tarihinde iptal edildi. Bu 1xbet özel çekilişler karar üzerine Bakanlık kararı istinafa taşındı ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, iptal kararını kaldırdı.

Yeniden Bilirkişi Raporu Hazırlanacak

Farklı bilirkişi raporlarıyla zeminin yerleşime uygunluğu tartışılan bölgede, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin iptal kararı kaldırılarak dava dosyasının mahkemeye iade edilmesine karar verildi. Bu süreçte 8 villadan 1.1 milyar liralık satış gerçekleşti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.