DOLAR 32,5044 -0.12%
EURO 34,9566 0.31%
ALTIN 2.433,100,42
BITCOIN 2085056-3,43%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bamya Tohumunun Faydaları

Bamya Tohumunun Faydaları

ABONE OL
Şubat 1, 2021 18:19
Bamya Tohumunun Faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bamya tohumu son zamanların en çok tercih edilen tohumları arasında yerini almaya başladı. Bamya tohumunun faydaları hakkında bilgi toplayabileceğiniz haberimizi sizler için hazırladık.

Antioksidanlar, kanser, yaşlanma, Alzheimer ve Parkinson hastalıkları ve daha fazlasıyla bağlantılı kimyasal işlemlerin doğal yan ürünleri ile savaşan gıdalardaki hayati bileşiklerdir.

Bamya tohumunda, özellikle flavonoidler ve izokersetin adı verilen polifenoller bol miktarda bulunur. Polifenoller insan vücudu için çok önemlidir çünkü çok kritki görevlere sahiptirler. Polifenoller, kalbin işlevini ve sağlığını iyileştirir, kalp rahatsızlığı ve hasar riskini azaltır ve hatta beyin işlevini iyileştirir.

Bamya yemek ve ya tohumunu tüketmek cildinizin esnekliğini artırabilir, iltihabı azaltabilir, hastalık riskinizi azaltabilir ve hem kalp hem de beyin sağlığınızı iyileştirebilir.

BAMYA TOHUMU BESİN DEĞERLERİ

1/2 fincan dilimlenmiş, pişmiş bamya için:

Kalori 25

Diyet Lifi 2 g

Protein 1.52 g

Karbonhidrat 5,76 g

A Vitamini 460 IU

C vitamini 13.04 mg

Folik asit 36.5 mcg

Kalsiyum 50.4 mg

Demir 0.4 mg

Potasyum 256.6 mg

Magnezyum 46 mg

Bamya, sağlığınıza yararı olan birçok antioksidan içerir.

Antioksidanlar, gıdalardaki zararlı moleküllerin neden olduğu hasarı ortadan kaldıran bileşiklerdir.

Bamyadaki temel antioksidanlar, flavonoidler ve izokersetin gibi polifenollerin yanı sıra A ve C vitaminleri olarak karşımıza çıkar. Araştırmalar, polifenol oranı yüksek bir diyet yemenin kan pıhtılaşması ve oksidatif hasar riskinizi azaltarak kalp sağlığını iyileştirebileceğini gösteriyor.Polifenoller, beyninize girme ve iltihaplanmaya karşı koruma konusundaki benzersiz yeteneklerinden dolayı beyin sağlığına da fayda sağlayabilir.Bu savunma mekanizmaları beyninizi yaşlanma belirtilerinden korumaya ve biliş, öğrenme ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olabilir.

Yüksek kolesterol seviyeleri, daha büyük bir kalp hastalığına işaret edebilir.

Bamya, sindirim sırasında kolesterole bağlanarak vücudunuza emilmek yerine dışkı ile atılmasına neden olan müsilaj adı verilen kalın jel benzeri bir madde içerir.

8 haftalık bir çalışma, fareleri rastgele 3 gruba ayırdı ve fareler %1 veya %2 bamya tozu içeren yüksek yağlı bir beslenme veya bamya tozu içermeyen yüksek yağlı bir beslenme programına tabi tutuldu.

Bamya ile beslenen farelerin dışkılarında daha az kolestrol olduğu tespit edildi ve toplam kan kolesterol seviyeleri kontrol grubuna göre daha düşüktü.

Bamyanın kalbe faydalı olmasının bir başka sebebi polifenol içeriğidir. 1.100 kişide yapılan 4 yıllık bir çalışma, polifenol bakımından zengin bir beslenme programını takip edenlerin kalp hastalığı ile ilişkili daha düşük inflamatuar belirteçlere sahip olduğunu gösterdi.

Kilo vermeye yardımcıdır. Özellikle kadınların kilo verme isteği bilinen bir durumdur. Bamya tohumu, kilo vermek isteyenler için oldukça yararlı bir yoldur.

İLİşKİLİ HABERLER Chia Tohumunun Saça Faydaları

Chia Tohumunun Saça Faydaları

Chia Tohumlu Yaprak Sarma Tarifi

Chia Tohumlu Yaprak Sarma Tarifi

Aşırı Terlemeyi Hayıt Tohumu ile Engelleyin

Aşırı Terlemeyi Hayıt Tohumu ile Engelleyin

Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

Keten Tohumu ile Yapılabilecek Sağlıklı Tarifler

İLİşKİLİ GALERİLER Chia Tohumunu Tüketmek İçin Öneriler

Chia Tohumunu Tüketmek İçin Öneriler

Keten Tohumunun Faydaları

Keten Tohumunun Faydaları

Bu Tohum Ölüm Dışında Her Şeye Şifa Oluyor!

Bu Tohum Ölüm Dışında Her Şeye Şifa Oluyor!

Bamya Tohumların Diyabeti Bitiriyor!

Bamya Tohumların Diyabeti Bitiriyor!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.