DOLAR 32,3833 -0.36%
EURO 34,8438 -0.04%
ALTIN 2.395,70-1,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avusturya’da Filistin’e Destek Veren Aktivist Hakkında Soruşturma

Avusturya’da Filistin’e Destek Veren Aktivist Hakkında Soruşturma

ABONE OL
Nisan 9, 2024 17:05
Avusturya’da Filistin’e Destek Veren Aktivist Hakkında Soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Michael Pröbsting İsrail Karşıtı Protestolarda Konuşma Yaptı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasıyla Avusturya’da Filistin’e destek gösterileri düzenlenirken, aktivist Michael Pröbsting hakkında açılan dava gündeme bomba gibi düştü. Pröbsting, 7 Ekim sonrası Avusturya’nın çeşitli kentlerinde İsrail karşıtı protestolara katılarak konuşma yaptı.

Soruşturma Terör Destekleme İddiasıyla Başlatıldı

Pröbsting, ocak ayında polisten aldığı tebligatla sorguya çekildiğini ve teröre destek vermekle suçlandığını belirtti. Savcılık, Pröbsting’in Filistin direnişini desteklemesini terörü destekleme olarak değerlendiriyor.

2 Yıla Kadar Hapis Cezası Tehlikesi

Pröbsting, 2 Mayıs’ta görülecek davadan suçsuz bulunmayı umut ederken, hapis cezası alması durumunda 2 yıla kadar hapis cezası alabileceğini ifade etti. Aktivist, bu davayla sadece kendisinin değil, diğer Filistin yanlısı aktivistlerin de susturulmaya çalışıldığını belirtti.

Demokratik Haklara Yönelik Saldırı Olarak Değerlendiriliyor

Pröbsting, hakkındaki suçlamaların demokratik haklara ve düşünce özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak, Avusturya’nın İsrail’in yakın müttefiki olduğunu ve Filistin destekçilerine karşı davalar açıldığını savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.