DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özhaseki: İfadelerim aşırıya gitmiş olabilir

Özhaseki: İfadelerim aşırıya gitmiş olabilir

ABONE OL
Şubat 22, 2021 12:00
Özhaseki: İfadelerim aşırıya gitmiş olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” ifadelerine ilişkin açıklama yaptı. Özhaseki, ” ‘Lanet olsun’ kısmı aşırıya gitmiş olabilir” dedi.

Özhaseki: İfadelerim aşırıya gitmiş olabilir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP ve HDP’ye yönelik kullandığı “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” ifadelerine ilişkin olarak, “Aşırıya gitmiş olabilir” açıklamasını yaptı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Özhaseki, “Evet ‘lanet olsun’ kısmı aşırıya gitmiş olabilir.HDP’nin tavrını anlayabiliyorum ama CHP’lilerin bir kez olsun HDP’ye ‘terörle aranıza mesafe koyun’ dememesini anlamakta zorlanıyorum. Evet, aşırıya gitmiş olabilir. ‘Vatandaşa lanet olsun’ olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Bölgede bir sürü çile çekmiş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil” ifadelerini kullandı.

***

ÖZHASEKİ NE DEMİŞTİ?

Memleketi Kayseri’de Melikgazi Belediyesinin Yıldırım Beyazıt mahallesinde yaptırdığı Sami İpek Caddesi’nin açılışına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” demişti.

Özhaseki şu ifadeleri kullanmıştı:

“Terör örgütünün, satılık adamların sözcülüğünü yapanlara açıkça tavır almalıyız. HDP’yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Meclis’te PKK’ya ‘lanet olsun’ diyemediler. Diyoruz ki ‘burada katiller sürüsü var, adı PKK’. Söyleyin hadi. Şöyle söylüyorlar: ‘Biz teröre karşıyız iki taraf silah bıraksın’. Adi adamlar, kimmiş iki taraf. Bir tarafta polisimiz, Mehmetçiğimiz var, diğer tarafta katiller sürüsü var. Ne demek iki taraf. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Beyefendi Genel Başkanları beyanat veriyor: ‘13 yavrumuzun katili sorumlusu cumhurbaşkanımızdır’. Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK’yı kınasan. Ne olur üç tane lanet olasıca oy alacağım diye bu adamlara yaltakcılık yapmasan. Yağ çekerek güya HDP’yi yanında tutup, olmadık kılığa giriyorsunuz. Yazık günah değil midir bunlara? Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin.”

HDP YANIT VERMİŞTİ

Mehmet Özhaseki’nin bu sözleri üzerine HDP’den sert bir yanıt gelmişti. HDP Sözcüsü Ebru Günay, Özhaseki’ye yönelik sosyal medya hesabı üzerinden verdiği yanıtında “Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak… Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir!” ifadelerini kullanmıştı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.