DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042762-2,16%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toroslar’ın DEM’e teslim edilmesine CHP’lilerden büyük tepki

Toroslar’ın DEM’e teslim edilmesine CHP’lilerden büyük tepki

ABONE OL
Şubat 28, 2024 09:05
Toroslar’ın DEM’e teslim edilmesine CHP’lilerden büyük tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlerde, Mersin’de CHP, DEM ittifakında Belediye başkanı ve meclis üyelerinin DEM tarafından CHP’ye kabul ettirilmesine sessiz kalınmasına CHP tabanı tepki gösterdi.

İlçe seçim kurulunda askıda olan meclis üyesi listesinin de son dakika değiştirilmesine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ile İl Başkanı Koral Ömür’ün destek verdikleri, hatta bir meclis üyesi adayının dosyasını ilçe seçim kuruluna bile isteyerek özellikle vermeyerek düşürülmesine yol açtıkları, düşürdükleri meclis üyesinin yerine DEM’den bir aday yazmaları bardağı taşıran son damla oldu. Ayrıca CHP eski Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in, Başkan adayı Yıldız’ın CHP’ye kabul ettirilmesinde aracılık rolü üstlendiği, bazı belediye meclis üyelerini istifa ettirerek yerine kabzımal yol arkadaşını üst sıralara yazdırdığı bildirildi.

YILDIZ’IN NASIL ADAY OLDUĞU DA ORTAYA ÇIKTI!

Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız’ın, CHP Yenişehir Belediye Meclis üyesi iken Toroslar Belediye Başkan adaylığına DEM’den başvurduğu, daha sonra anlaşma gereği CHP’den aday gösterildiği ortaya çıktı!
(Bu başkan adayının meclis üyeliği döneminde, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit hakkında öne sürdüğü olumsuz dosya ve belgeleri basına dağıtan kişi olduğu da biliniyor!)
Toroslar Belediye Meclis üyesi listelerinin üç kez değiştirildiği, CHP ve DEM’lilerin, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla su yüzüne çıkarken, Toroslar’da CHP’nin süreci çok kötü yönettiği ve Toroslar’ı DEM’e teslim ettikleri CHP’nin üst düzey yöneticilerince ifade edildi. Başkan adayları seçilmese bile listeye girecek DEM meclis üyelerini şu sıralara yerleştirdiler:
2.4.6.8.10.12.15.16.18

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve İl Başkanı Koral Ömür tarafından meclis üyeliği dosyası son gün İl Seçim kuruluna, ’dosyası yok!’ denilerek listeden düşürülen A. Vahap Şehitoğlu, bu yapılanların sahtekarlık ve suç olduğunu vurguladı. Şehitoğlu şunları söyledi: “CHP Genel Merkezinden bir dostumun ısrarı üzerine Belediye Meclis üyeliğine başvurdum. Dosyamın içinde 10 bin lira başvuru parası banka makbuzu dahil tüm evraklarımı tam olarak partiye verdim. İlçe seçim kurulunda askıya çıkan listede 15. Sırada yer alıyordum. Ancak öğrendim ki, Genel Başkan Yardımcısı Adem ve İl Başkanı Ömür, seçim kuruluna gelen kalabalık DEM’lilerinin ‘çekiliriz’ tehdidine boyun eğerek listede değişiklik yapılmasına göz yummuşlardır. Hatta bu konuya itiraz eden CHP’li bazı yöneticiler Genel Başkan Yardımcısı karşı çıkarak, ‘Sizler karışmayın. Bu anlaşma bozulmayacak. Yoksa ben Genel Başkanıma buradaki başarızlığım hakkında ne söyleyeceğim?!’ tepkisini gösterdiği ifade edildi.

Bu zerzavatların yaptıkları kabullenilemez. Bu yaptıkları tam bir sahtekarlık. Hak gaspı. CHP’liliğe yakışmayan bir tutum.
Biz kime inanacağız!

Benden aldıkları 10 bin lirayı, yaptığım tüm masraflarımı da onlara sadaka olarak hediye ediyorum.
Ayrıca sözüm ona üst düzey görünen bu küçük yöneticiler; istifa etmeli. Ya da Genel Merkezince görevden alınmalıdırlar…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.