DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazeteci Can Ataklı Hakim Karşısında

Gazeteci Can Ataklı Hakim Karşısında

ABONE OL
Mart 19, 2024 14:03
Gazeteci Can Ataklı Hakim Karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ataklı’nın “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik” Suçlamasıyla Yargılanması

Gazeteci Can Ataklı, sosyal medya kanalında yaptığı yayında şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Ataklı savunmasında, bu durumun ağrına gittiğini belirterek suçlamaları reddetti.

Ataklı’nın Savunması ve Üzüntüsü

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ataklı, avukatları ve ilgili tarafların avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Ataklı suçlamalar nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade ederek, savunmasında şunları söyledi: “Devletin terörle mücadelesinde en ufak bir kötü söz söylemedim. Kesip biçilerek servis edilen bir suçlama olmuştur. Bu benim ağrıma gitmektedir.”

Mahkeme Kararı ve Ertelenen Duruşma

Mahkeme, Ataklı hakkında adli kontrollerin kaldırılmasına karar verirken duruşmayı 10 Eylül tarihine erteledi. Ataklı, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada suçlamaların kendisi için yaralayıcı olduğunu ve bunun kasıtlı bir kampanyanın sonucu olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.