DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi Sergisi’ni Açtı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi Sergisi’ni Açtı

ABONE OL
Mart 18, 2024 14:04
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi Sergisi’ni Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altun, Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele Ruhunu Anlattı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Sirkeci Tren Garı’nda düzenlenen “Allahaısmarladık Çanakkale Zaferi Sergisi”nin açılışında konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin Önemi Vurgulandı

Altun, Çanakkale Zaferi’nin toplumsal, siyasal ve kültürel hafızanın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, zaferin dünya tarihini de etkilediğini ifade etti.

Çanakkale Zaferi Sergisi Detayları

Altun, serginin Çanakkale Savaşı’na dair medikal malzemelerden silahlara, gün yüzüne çıkmamış günlüklere kadar birçok objeyi içerdiğini söyledi. Sergi, 18 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Çanakkale Zaferi’nin Mirası

Sergide, savaşın insan hikayelerine odaklanılırken, askerlerin kişisel eşyalarından savaş malzemelerine, nişanlardan günlüklere kadar birçok tarihi obje sergileniyor. Ziyaretçilere interaktif deneyimler de sunulacak.

Türkiye’nin Geleceği ve Çanakkale Ruhu

Fahrettin Altun, Çanakkale Zaferi’nin Türkiye’nin bağımsızlık iradesinin simgesi olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin güçlü bir şekilde var olma mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Altun, Çanakkale Zaferi’nin ruhunun Türkiye’nin geleceğinde de izlerini taşıdığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.