DOLAR 32,2987 -0.18%
EURO 34,8424 -0.08%
ALTIN 2.398,570,23
BITCOIN 20653960,74%
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da Kındılçeşme’deki İnşaat Projesi İptal Edildi

Antalya’da Kındılçeşme’deki İnşaat Projesi İptal Edildi

ABONE OL
Nisan 24, 2024 14:10
Antalya’da Kındılçeşme’deki İnşaat Projesi İptal Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danıştay Kararıyla Kındılçeşme’deki İnşaat Projesi Sonlandı

Antalya’da bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde yer alan Kındılçeşme’de, bungalov ve villa inşaatlarını içeren projeye verilen izin, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildi.

Hukuki Süreç Sonucunda Kındılçeşme’deki Durum Netleşti

Kemer ilçesinde bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı içerisindeki Kındılçeşme’deki proje ile ilgili olarak uzun süredir devam eden hukuki süreç sonuçlandı. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, yapılan açıklamada, halkın yıllarca kullandığı Kındılçeşme çadırlı kamp alanının artık halka açılmasının önünde engel kalmadığını belirtti.

Villa İnşaatı ve Plan Revizyonu

2009 yılındaki Beydağları Uzun Devreli Gelişim Planı revizyonu ve uygulama planı doğrultusunda, Kındılçeşme kamp alanının bir yatırımcıya tahsis edildiği ve burada villaların inşa edildiği ifade edildi.

15 Yıllık Süreç ve Kararlar

Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Antalya Barosu ve belde sakinlerinin dava açmasıyla başlayan süreçte, Danıştay’ın 2013 yılında planların iptaline karar verdiği ve son kararla birlikte Kındılçeşme’deki inşaat projesinin kesin olarak iptal edildiği belirtildi. Artık halkın, Kındılçeşme çadırlı kamp alanını kullanımına açılması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.