DOLAR 32,2791 -0.03%
EURO 35,0968 -0.05%
ALTIN 2.468,850,12
BITCOIN 2113340-0,09%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Giresun’da Hastanede Doktorlar Arasında Şiddet Olayı

Giresun’da Hastanede Doktorlar Arasında Şiddet Olayı

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 14:09
Giresun’da Hastanede Doktorlar Arasında Şiddet Olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doktorlar Arasında Kavga

Olay, 30 Nisan’da kent merkezi Aksu Mahallesi’nde yer alan Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Dr. B.A. muayene için geldiği hastanenin üroloji kliniğinde, kendisiyle ilgilenilmediği iddiasıyla, üroloji kliniği sekreteri ve Dr. Uğur Semiz ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dr. B.A. iddiaya göre Dr. Semiz’e saldırdı. Saldırı sonrası kavga da çıkan klinikteki bazı eşyalar dağılırken, araya diğer sağlık görevlileri ile güvenlik personeli girdi. Taraftar sakinleştirilirken, darp raporu alan doktorlar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Başhekimden Kınama

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, “Hastanemiz Üroloji Kliniğinde görevli Asistan Doktorumuz Uğur Semiz’e yapılan saldırıyı **şiddetle kınıyoruz**. Saldırı hakkında hukuki süreç başlamıştır ve bu sürecin yakinen takipçisi olacağız” ifadelerinde bulundu.

Tabip Odasından Açıklama

Giresun Tabip Odası üyeleri, hastane personeli ve doktorlar Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir araya gelerek, açıklamada bulundu. Giresun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli, “Bugün burada bir kez daha maalesef şehrimizde vuku bulan bir ‘sağlıkta şiddet’ olayını kınamak amacıyla toplandık. Son zamanlarda çıkartılan yasalar umut vaat etseler de çözüm için çok cılız kalmaktadır” diye konuştu.

Çağrı ve Destek İstendi

Doç. Dr. Demirelli, “Vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarına destek olmaya ve bu konuda çok daha hassas davranmaya davet ediyoruz. ‘Şiddetsiz’ çalışmalar dilerim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.