DOLAR 32,4390 -0.07%
EURO 34,8690 0.24%
ALTIN 2.477,740,64
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Valisi Şahin, hastane yönetimleriyle görüştü: Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • Ankara Valisi Şahin, hastane yönetimleriyle görüştü: Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak

Ankara Valisi Şahin, hastane yönetimleriyle görüştü: Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:25
Ankara Valisi Şahin, hastane yönetimleriyle görüştü: Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Valisi Vasip Şahin, hastane yönetimleriyle görüşme yaptı. Şahin, önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısının artmasının beklendiğine dikkati çekti.

Ankara Valisi Şahin, hastane yönetimleriyle görüştü: Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak

Ankara Valisi Vasip Şahin, hafta sonunda internet üzerinden uzaktan görüşme sağladığı hastane yönetimlerine “Önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısı artacak” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. Vali Şahin, hastane yönetimlerinden destek beklediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre ülke genelinde Koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarında azalma görülmesine karşın Ankara Valisi Vasip Şahin önemli bir değerlendirme yaptı. T24’ün edindiği bilgiye göre Vali Şahin, geçen Perşembe günü Ankara’da pandemi hastanesi statüsündeki bazı hastane yönetimleriyle uzaktan erişimle bir araya geldi.

Çok kısa gerçekleşen görüşme sırasında Vali Şahin, artacak ağır hasta sayısına dikkati çekti. Şahin, önümüzdeki 15 gün ağır hasta sayısının artmasının beklendiğine dikkati çekti. Vali Şahin bu nedenle hastane yönetimlerinden destek olunmasını istedi.

“YOĞUN BAKIM KAPASİTESİNİ ARTIRIN”

Vali Şahin’in bu mesajının ardından Sağlık Bakanlığı pandemi statüsündeki özel hastanelerden gerek servis, gerekse yoğun bakımlarına alınan vaka sayısının yüzde 10 artırılması talimatını verdi.

Bakanlık ayrıca, devlet hastanelerinde görülen yoğunluk nedeniyle Covid – 19 olmayan hastaların da yine özel hastanelerce alınarak tedavilerinin yürütülmesini istedi.

AYNI VAKADA İKİ MUTASYON BİRDEN

Bu arada Ankara’da ilginç bir vaka ortaya çıktı. Ankara’daki bir vakada hem İngiliz, hem de Brezilya mutasyonu Covid-19 virüsü tespit edildi. Hastanın yeni ortaya çıkan duruma göre tedavisine başlandığı öğrenildi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.