DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türksat 6A Uydusu Türkiye’nin Uzaydaki Yolculuğu İçin Büyük Adım

Türksat 6A Uydusu Türkiye’nin Uzaydaki Yolculuğu İçin Büyük Adım

ABONE OL
Mart 23, 2024 14:04
Türksat 6A Uydusu Türkiye’nin Uzaydaki Yolculuğu İçin Büyük Adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde Türksat 6A Uydusu’nun Son Durumu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türksat ve TUSAŞ işbirliğiyle ülkeye kazandırılan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde (USET) Türksat 6A uydusunun son durumuna ilişkin basın açıklaması yaptı. Türksat 6A, temmuz ayında uzaya gönderilecek.

Kacır: 40 Yıllık Uzay Teknolojileri Rüyası Gerçek Oluyor

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde 40 yıllık rüyasının gerçekleştiğini belirterek, Türkiye’nin uydu geliştirme çalışmalarında önemli bir deneyim elde ettiğini vurguladı. Türksat 6A projesi tamamlandı ve uçuş modeli nakliye öncesi hazır hale getirildi.

Türkiye 4,5 Milyarlık Nüfusa Ulaşacak

Kacır, Türksat 6A’nın 4 bin tonun üzerinde ağırlığıyla Türkiye’nin haberleşme uydularında önemli bir adım olduğunu belirtti. Türkiye’nin yerli uydu geliştirme faaliyetlerine devam edeceğini dile getiren Kacır, Türksat 6A ile dünya nüfusunun yarıdan fazlasının kullanımına erişmiş olacaklarını açıkladı.

Uzay Projelerinde Türk Mühendislerinin Başarısı

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay bilim ve teknolojisi alanında millileşme ve yerlileşme hamlesine devam edeceğini belirtti. TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN, CTech gibi ekiplerin bir arada çalıştığı projenin Türkiye’yi küresel düzeyde altyapılarla buluşturduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.