DOLAR 32,5163 -0.09%
EURO 34,9872 0.39%
ALTIN 2.430,690,33
BITCOIN 2064161-4,46%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Halk Müziği Sanatçısı Salman Solma 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Salman Solma 

ABONE OL
Şubat 8, 2022 14:31
Türk Halk Müziği Sanatçısı Salman Solma 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salman Solma 1982 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiş özgün müzik ve Türk halk müziği sanatçısıdır. 1985 yılında ailesi ile birlikte Antalya’ya göç etmiştir. Salman Solma aynı zamanda söz ve müzik yazarıdır. İlk albümü 2011 yılında işletmeye alınan sanatçının bu albümü 2013 yılında piyasaya çıkmıştır. 2016 yılında bir takım problemler nedeni ile müziğe ara veren sanatçı uzun bir aradan sonra 2021 yılında yeniden single eserler yayınlamaya başlamıştır.

Sanatçının 2021 yılında çıkarmış olduğu birçok eser bulunuyor. Tüm dijital platformlarda da yer alan sanatçının kendisine ait Instagram Facebook Twitter ve YouTube kanalı bulunuyor. Sanatçının SMA hastası Sevinç Nur İngin için destek amaçlı yapmış olduğu bir şarkı da var. Sanatçı bugünlerde babası Aşık Hayali’ye ait olan ve yaklaşık 10 eserden oluşan bir albüm üzerinde çalışıyor.

Dağlara Sor Adımı sanatçının çıkarmış olduğu ilk albümdür. Sanatçı daha sonra 3 adım müzik ile söz ve müziği kendisine ait olan Ağla isimli türkü klibi ile birlikte yayınlandı. Salman Solma’nın başlıca eserleri şunlardır:

  • Ağla
  • Başıma bela mısın
  • Gitme desen
  • Hasretim ben sana
  • Ah yüreğim

​​​​​Kendisine ait sosyal platformlarda sevenlerine eserleri ile ilgili bilgiler sunan sanatçı Türk halk müziği ve özgün müzik dalında emin adımlarla ilerliyor. Sanatçıyı Instagram Facebook Twitter ve YouTube kanallarından takip edebilirsiniz.

Youtube Kanalı:

https://www.youtube.com/channel/UCckScDwDuENPlvUmIfzmN9w

Instagram Adresi:

https://www.instagram.com/salman.solma/

Twitter Adresi:

https://twitter.com/salmansolma

Facebook Adresi:

https://www.facebook.com/solmasalman/

Spotify:

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.