DOLAR 32,4526 0.11%
EURO 34,4952 -0.01%
ALTIN 2.473,35-0,38
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selim Ağaçdalı Kimdir? nerelidir?

Selim Ağaçdalı Kimdir? nerelidir?

ABONE OL
Temmuz 2, 2022 12:28
Selim Ağaçdalı Kimdir? nerelidir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Selim Ağaçdalı, 1986’da Adana’da doğdu. Anadolu Üniversitesi, Dış Ticaret/ Pazarlama bölümünü bitirdi. Gitar çalar, şarkı söyler. 17 yaşında itibaren amatör bir müzisyen olarak sahnelere çıkar ve söz yazarı ve besteci olarak bir çok besteye amatör ruhlu bir müzisyen olarak imza atar.

 

17 yaşında kendi bestelerini yapmaya başlayan Selim, Borsa Lisesi’nde okurken lisenin müzik grubunda yaptığı “Borsa Liseliyiz” şarkısı tüm lise tarafından çok beğenilir. Şarkı kısa zamanda bir çok liseli genç tarafında yıllarca söylenip dillere dolanır.

 

Yakın arkadaşı olan, sıfır bir dizisinin müziklerini yapan Esat Bargun’un aranjesini yaptığı “Yine Yenildim “ adlı bestesini animasyon bir kliple yayınlayıp ses getirir. Uzunca bir süre işlettiği panpa internet adlı Cafe’de hem geçimini sağlayıp hem müzik yapmaya çalışan Selim Ağaçdalı, çok sevdiği Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” romanındaki Selim Işık karakterinden esinlenerek müzikal ismini “Selimciğim Ağaçdalı “ olarak bir dönem sürdürmeye devam eder.

 

Hemşehrileri olan Yaşar Kemal, Orhan Kemal gibi nice sanatçıları bereketli topraklarından yetiştirmiş Adana’nın tılsımını bilen, tam bir Adana sevdalısı olan Selim Ağaçdalı, 2013 yılında Adana şehir kültürünü en gerçekçi şekilde geniş kitlelere anlatmak için “bizadanaliyik” “adanacity “ ismiyle Twitter, instagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında yayınlar yapıp beğenilerek 500 bin takipçiye ulaşır.

 

Müzik için gittiği stüdyo zamanlarında Sıfır Bir’de parlayan Cihangir Ceyhan, Kadri Beran Taşkın ile Esat Bargun dolayısıyla tanıştıktan sonra hayatı daha çok değişir ve “ Bir Alex Değilsin “ adlı bestesine Cihangir Ceyhan ve Kadri yönetmenliğinde çok beğenilen bir klip çeker. Klip kısa zamanda Ekşi Sözlük, Alkışlarla Yaşıyorum, Mynet gibi bir çok sosyal medya mecrasında yankı uyandırır, Star Tv’nin klip yarışmasında ilk sıralarda yer alır.

 

Tutkulu bir Adana Demirspor taraftarı olan Selim Ağaçdalı kısa zamanda sağladığı müzikal kitleyi yeni şarkılar ve video kliplerle devam ettirmek için hayallerinin peşinden koşmaya devam edip ideolü olan Haluk Levent ile bir araya gelip hayalini gerçekleştirmek ister. Küçük yaşlarda Haluk Levent dinleyip onun duruşundan ve sesinden etkilenerek gitar çalmaya, kendi bestelerini yapmaya başlar. En büyük düşü bir gün çocukluk kahramanı Haluk Levent ile şarkı söylemek, aynı sahneyi paylaşmaktır.

 

2017 yılında Adana Demirspor için “Dellen” adında bir beste yapar ve yine bir Adana Demirspor tutkunu. olan Haluk Levent’e şarkıyı gönderir. Anadolu Rockcı şarkıyı beğenir ve şarkının en kaliteli şartlarda stüdyoda hazırlanması için kendisine destek olup düeti yapar. Selim Ağaçdalı bu güzel taraftar şarkısına yine arkadaşı Cihangir Ceyhan yönetmenliğinde ses getirin bir klip çeker. ADS taraftarından yoğun ilgi gören şarkıya Haluk Levent’in düeti ayrı bir renk katmıştır ve parça kısa sürede yüz binlerce dinleyiciye ulaşır.

 

Annesini erken yaşta kaybeden, otuz yaşlarının baharında olan Selim Ağaçdalı evli, henüz bir çocuk sahibi değildir. Yaşamına Adana’ Çukurova’da devam eden müzisyen şu sıralar bizadanaliyik instagram hesabında ve YouTube’de eşiyle Adana’dan içerikler yayınladığı “Bakale Tv “kanalında yayın hayatına devam edip bir yandan müzikal içerikler üretmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.