DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sayıştay Raporu: Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandallar

Sayıştay Raporu: Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandallar

ABONE OL
Nisan 21, 2024 14:04
Sayıştay Raporu: Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Skandallar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hediye Skandalı ve Skandal Organizasyonlar

Sayıştay Denetim Raporu’na göre, AKP’li Alinur Aktaş’ın yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde çarpıcı tespitler yapıldı. Rapor, sosyal etkinlikler için 83 bin 175 liralık altın, 57 bin liralık Türk kahvesi fincan seti, 91 bin 850 liralık Türk kahvesi gibi lüks harcamaları gün yüzüne çıkardı. Ayrıca, Başkan’ın konuklarına 117 bin 900 lira değerindeki ipek kumaş baskılı tablo hediye ettiği ve muhtarlara dağıtılmak üzere bin 200 adet saat için 48 bin lira harcandığı belirlendi.

Genelgeye Aykırı Organizasyonlar

Sayıştay raporunda, hediye dağıtımının yanı sıra genelgeye aykırı düzenlenen organizasyonlar da eleştirildi. Bu organizasyonlar arasında Bursa Festivali, Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali (3 milyon 997 bin 200 TL), Fotoğraf Festivali (1 milyon 184 bin 755 TL), Makedonya ve Kosova Sünnet Şöleni (240 bin TL) gibi yüksek maliyetli etkinlikler yer aldı.

Görevi Kötüye Kullanma ve Dolandırıcılık Suçlamaları

Halkçı Hukukçular, Alinur Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “dolandırıcılık” suçlarından suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Aktaş ve diğer şüpheliler hakkındaki şikayetlerle ilgili “işlem yapılmasına yer olmadığına” karar verdi. Başsavcılık, Sayıştay’ın suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti ve soruşturma için yönlendirme yapılmasını istedi.

İşlem Yapılmadı, Aktaş ve Diğerleri Rahat Bir Nefes Aldı

22 Şubat 2024 tarihinde savcılığın verdiği kararla ilgili olarak, Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında “işlem yapılmasına yer olmadığı” belirtildi. Savcılık, suç duyurusunun işleme alınmadığı ancak Sayıştay’ın doğrudan soruşturma yapabileceği vurgulandı. Sonuç olarak, iddialar nedeniyle şüpheliler hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.