DOLAR 32,5859 0.29%
EURO 35,0318 0.16%
ALTIN 2.458,410,93
BITCOIN 20971040,53%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maç Sona Erdi! Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

Maç Sona Erdi! Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

ABONE OL
Şubat 15, 2021 09:30
Maç Sona Erdi! Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak’ın kuzeyinde başlatılan ve kısa sürede terör örgütüne ağır darbe indirilen Pençe Kartal-2 Harekatı’nda 48 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Operasyon sona ererken, Türk askerine gücü yetmeyen hain terör örgütü bölge halkına saldırdı.

Konuya yönelik açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi.

Bakan Akar, yapılan aramalarda terör örgütü tarafından rehin alınarak öldürülen 13 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldığını dile getirdi.

Bakan Akar sona eren operasyonun bilançosunu şöyle açıkladı:

Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekat boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ağırlıklı olarak yerli ve milli mühimmat kullanılan harekatta terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiş ve bölge kontrol altına alınmıştır.

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir.

 Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir. “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.