DOLAR 32,3600 0.12%
EURO 35,0447 -0.19%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2266639-0,49%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İklim değişikliği tehdidi sürüyor… Uzman isim CNN TÜRK’e değerlendirdi
  • Görüş Haber
  • Gündem
  • İklim değişikliği tehdidi sürüyor… Uzman isim CNN TÜRK’e değerlendirdi

İklim değişikliği tehdidi sürüyor… Uzman isim CNN TÜRK’e değerlendirdi

ABONE OL
Temmuz 26, 2021 14:33
İklim değişikliği tehdidi sürüyor… Uzman isim CNN TÜRK’e değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel ısınma ve iklim değişikliği, adeta yeryüzünün insanlığa isyanı niteliğindeki doğal afetleri tetiklemeye devam ediyor.

Atmosfer Bilimci Dr. Abdullah Kahraman konu ile ilgili detayları CNN TÜRK canlı yayınında paylaştı.

“En son yapılan çalışmalarda birebir hadiselerin iklim değişimiyle çok ilişkili de olduğu bulunabiliyor. Hadiseler iklim değişikliği ile ilgili değil demek de çok doğru olmuyor”

Geçmişteki ve günümüzdeki atmosfer olaylarının karşılaştırıldığı araştırmalar, küresel yağışlardaki artış potansiyelini gözler önüne serdi.

“İklim simülasyonları anlamında büyük bir değişim var içinde bulunduğumuz yıllarda. İki metrik hesapladık bu araştırmada; birincisi ekstrem yağış potansiyeli, diğeri bu yağışların ne kadar hızlı hareket ettiği üzerine”

Uzmanlara göre bir an önce gerekli önlemler alınmazsa, çok daha büyük felaketler kapıda…

“Eğer ki karbondioksit emisyonları ile ilgili çok önemli adımlar atılmazsa yani bu iklim değişikliğine ilişkin önlemler alınmazsa, sadece karalar üzerinde gidersek 14 kata kadar çıkıyor. Asıl artış denizler üzerinde değil, karalar üzerinde meydana geliyor. Dolayısıyla en çok çarpıcı olan ve sel konusunda tehlike oluşturan da bu.”

Araştırmalarını İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi’nde sürdüren Atmosfer Bilimci Doktor Abdullah Kahraman, gerekli önlemler alınmazsa dünyanın bir bölümü sellerle mücadele ederken bir diğer bölümün ise kuraklıkla karşı karşıya kalacağını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.