DOLAR 32,5975 0.37%
EURO 34,7902 0.15%
ALTIN 2.496,630,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulut Akacan : Girnenin En Büyük Kampüsünü İnşaa Ediyoruz.

Bulut Akacan : Girnenin En Büyük Kampüsünü İnşaa Ediyoruz.

ABONE OL
Ocak 1, 2023 07:27
Bulut Akacan : Girnenin En Büyük Kampüsünü İnşaa Ediyoruz.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, Kanal T Televizyonu canlı yayın konuğu oldu. Kıbrıs gündemini, Akacan Holding faaliyetlerini, Ekonomi Gündemini değerlendirdi.
Kıbrıs’tan Dünyaya açıldık
Akacan Holding’in çıkış yeri Kıbrıstır. Holdingin güvencesi için Beş farklı ülkede yatırım yapmaya başladığını, Şirketin bilinir olması ve aynı zamanda güvenilir bir yatırım yapabilmesi adına uluslararası seviyede yatırımlar yapmaya başladığını bildirdi, İspanya’nın Marbella şehrinde, Amerika’da ve Londra’da İstanbul ve Kıbrıs’ta yatırımlara devam ediyoruz.
İnşaat Sektörü Zordur
İnşaat işinin zor sektör olduğunu söyleyen Bulut Akacan, Kuzey Kıbrıs’ta inşaatın daha da zor olduğunu bununla tecrübe ve yatırımlarla bu zorlukların üzerinden geldiklerini söylediler.
Akacan Holding’in İnşaat sektörüne girdiği tarihten itibaren bugüne kadar altı bin konut yaptığını bildiren Bulut Akacan, Girne Merkez, Çatalköy, Karşıyaka, Lapta, Malatya, Ilgaz, Alsancak, Karaoğlanoğlu, Karakum, Esentepe, Tatlısu, İskele gibi bölgelerin tamamında konut projelerinde bulunulduğu ve sahiplerine teslim edildiği dile getirdi.
Girnenin En Büyüğü Olacak
Eğitim sektörüne yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Bulut Akacan, 60.000 M2 alanı ile Girnenin En Büyük Kampüsünün inşaatının devam ettiğini bu aylarda açılacağını müjdesini verdi. Aynı zamanda Teknolojik bir üniversite olarak faaliyete başlayacak projenin Dünyada en çok tercih edilen Üniversite konumuna gelmesi için çalışmalara başladığını bildirdi.
Yatırımcılarımız bizleri desteklemeye devam ediyor.

Akacan Holding riskleri azaltmak için bir çok sektöre ve birden fazla ülkeye yatırım yapmayı tercih ediyor. Yumurtalarınızı aynı sepete koymuyoruz bunun bir nedeni olduğunu söyleyen Bulut Akacan, Ülkeden olan krizden etkilenmemek için birden fazla ülkede yatırım yaparak aynı zamanda sektörde yaşanan daralmalardan ve küçülmelerden etiklenmemek için bir çok sektörde faaliyet göstererek etkilenen ülke ve sektöre diğer yatırımlarımızla fonlayarak sektörel kriz ve bölgesel krizlerden en az şekilde etkileniyoruz bu durum bizim yatırımcılarımızı bize yatırım yapmak istemesini tetikliyor.

Türkiye ve Kıbrıs aynı politikalar uygulanıyor.

Türkiye ve Kıbrıs’ta Ekonomik olarak benzer Politikalar uygulandığını dile getiren Bulut Akacan, Bu konuda uygulamanın aynı olduğunu fakat Türkiye’deki yasaların Kıbrısta olmaması sebebi ile ortaya farklı durumlar çıkıyor. Türkiye’de dövizle borçlanma, Dövizle araç satamazsın gibi kurullar koyuyor insanlar Türk Lirası kazanıp Türk Lirası harcıyor fakat Kıbrıs’ta bu durum farklı İnsanlar Türk Lirası üzerinden kazanç sağlarken Ev Kiralamasında, Araç alımda bir çok alanda ödemeleri döviz üzerinden yapıyor. Bu durumun yatırımcılar için iyi olduğunu dile getiren Bulut Akacan ters orantılı bir şekilde halk ve vatandaş için kötü bir durum olduğunu alım gücünü düşüren bir polita olduğunu dile getirdi.

Dikey Mimariden Yatay Mimariye Geçtik.

Bulut Akacan, 2018 yılında İmar Projesinin değişmesinden dolayı projelerimizde revizyona gidildiğini, yatay mimariye geçerek daha güzel projeler hayata geçireceğiz.

Kıbrıs’ta yatırım yaparken nasıl hareket etmeliyiz?

Bu durumun göreceliği olduğunu söyleyen Bulut Akacan Küçük yatırımcılar için konut projesi karlıdır, Ticaret için Arazi yatırımları çok kar bırakacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.